Σελίδες

19 Ιουλ 2011

Για τους οπορτουνιστές και... «το κίνημα της κουκούλας».


Οι εκπαιδευτικοί να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των δυνάμεων του οπορτουνισμού, καλούν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.
Οπως ακριβώς έκαναν στην ΑΔΕΔΥ, έτσι και στην ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Παρεμβάσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΑΡ κ.ά.) αρνήθηκαν να ψηφίσουν ψήφισμα του ΠΑΜΕ (που πέρασε τελικά σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ) που αφορούσε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας και τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ρόλο αυτών των δυνάμεων σε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ τονίζει πως «τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησαν συνιστούν σοβαρή απειλή για το εργατικό κίνημα. Δίνουν κάλυψη στους μηχανισμούς τσακίσματος του κινήματος από το αστικό κράτος. Π.χ. ότι "δεν μπορούν να μπουν στην ίδια μοίρα κυβέρνηση και κουκουλοφόροι". 'Η ότι: "η κυβέρνηση έριξε δύο τόνους χημικά και εσείς θέλετε να βγάλετε ψήφισμα καταδίκης των κουκουλοφόρων". 
Λες και δε χρησιμοποιείται, αν δεν καθοδηγείται, η δράση των κουκουλοφόρων από κρατικούς μηχανισμούς για να προβοκάρουν το λαϊκό κίνημα.
Η στάση τους ισοδυναμεί με έγκλημα, είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός. 
Την ώρα μάλιστα που σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και ανόδου των ταξικών αγώνων όλοι οι μηχανισμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου δουλεύουν πυρετωδώς για το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Αλήθεια, ποιος μπορεί να το αρνηθεί σήμερα αυτό; 
Μιλάνε για "ειρηνικό" και "ακηδεμόνευτο" κίνημα, τη στιγμή της πιο βάρβαρης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού, τη στιγμή που δεκάδες μηχανισμοί του συστήματος, η ίδια η εργοδοσία, παρεμβαίνει στο εργατικό κίνημα.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να βγάλουν συμπεράσματα γι' αυτές τις δυνάμεις. Σήμερα χρειάζεται ένα κίνημα ταξικά προσανατολισμένο, πειθαρχημένο, περιφρουρημένο, ικανό να αντιμετωπίσει κάθε ύπουλο χτύπημα, κάθε προβοκάτσια των μηχανισμών της αστικής τάξης. 
Ακριβώς αυτό το κίνημα υπηρετεί το ΠΑΜΕ. 
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εμπιστευτούν δυνάμεις που δεν καταγγέλλουν τον προβοκατόρικο ρόλο των κουκουλοφόρων στο κίνημα»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου