Σελίδες

15 Ιουν 2011

«Αγανακτεί» και το απολειφάδι της μοναρχίας... .




Τη συμπαράστασή του στους αυτοαποκαλούμενους «αγανακτισμένους» δηλώνει με τη σειρά του και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Σε δήλωση που διένειμε το γραφείο του, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Εχω παλαιότερα υποστηρίξει την ανάγκη να εκφράζει η "σιωπηρή πλειοψηφία" του λαού τη θέση της στα πολύ σημαντικά γεγονότα, στις μεγάλες, δύσκολες στιγμές της χώρας. Να δίνει το δικό της στίγμα στην πολιτική ηγεσία, η οποία θα πρέπει έγκαιρα να αφουγκράζεται και να ανταποκρίνεται προτού φτάσει ο λαός στην αγανάκτηση (...) Οι ειρηνικές συγκεντρώσεις που γίνονται σήμερα σε πολλά σημεία της χώρας είναι, δίχως αμφισβήτηση, δείγμα καθαρής Δημοκρατίας, δείγμα ευθύνης, πολιτισμού και συμμετοχής στα κοινά (...). Η ευχή που θα ήθελα να μεταφέρω είναι να παραμείνει η συλλογική αυτή έκφραση αγανάκτησης αγνή, όπως ξεκίνησε. 

Αυτόβουλη, χωρίς ίχνος δημαγωγίας, δίχως κομματική ομπρέλα, και πάνω από όλα, ειρηνική». 
Το απολειφάδι της μοναρχίας στην Ελλάδα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αναπαράγει τα ίδια επιχειρήματα με τα οποία σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα έσπευσε να αγκαλιάσει τις «ακομμάτιστες» και «ακηδεμόνευτες» κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και αλλού. 
Επιβεβαιώνεται ότι είναι στρατηγική επιλογή των αστών η εκμετάλλευση με αυτόν τον τρόπο της δίκαιης αγανάκτησης του λαού για την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του. 
Θέλουν να ενσωματώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια πριν αυτή ριζοσπαστικοποιηθεί, γι' αυτό προπαγανδίζουν το «κίνημα της πλατείας», σε αντιπαράθεση με το οργανωμένο κίνημα και μάλιστα το ταξικό, που τους φοβίζει και τους απειλεί. 
Οσοι συγκεντρώνονται στις πλατείες, πρέπει να προβληματιστούν πολύ σοβαρά για το γεγονός ότι οι αστοί, τα κανάλια και τα κόμματά τους, ακόμα και τα πολιτικά κατακάθια μιας εποχής μαύρης και άραχνης για το λαό, όπως ο τέως βασιλιάς, βγάζουν ντελάλη για να υπερασπιστούν ένα κίνημα με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτό το περιεχόμενο, σαν αντίβαρο στην οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη δράση του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου