Σελίδες

8 Μαρ 2011

Πονάμε αλλά μας αρέσει...

Σοκ προκάλεσε στην κυβέρνηση η νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες από τον οίκο Moody’s.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε πως πίσω από την υποβάθμιση της Ελλάδας κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν χρειαζόταν να το πει – το είχαμε καταλάβει και μόνοι μας.
Ιδιαίτερα άσχημη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η νέα υποβάθμιση της χώρας έγινε ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα.
Λογικά, η επόμενη σφαλιάρα θα έρθει ανήμερα την 25η Μαρτίου, η πτώχευση ανήμερα το Πάσχα, τον Δεκαπενταύγουστο θα επιστρέψουμε στη δραχμή και την 28η Οκτωβρίου θα επιστρέψουμε στις σπηλιές.

Αμέσως μετά τη νέα υποβάθμιση, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση και υποστηρίζει πως η νέα υποβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο Moody’s οφείλεται στη μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, είναι τόσο θετική η σημερινή εικόνα της ελληνικής οικονομίας –και τόσο θεαματική η πρόοδος που έχει γίνει-, που οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης δυσπιστούν με το ελληνικό θαύμα.
Οι άνθρωποι –και με το δίκιο τους- δεν μπορούν να πιστέψουν πως μια χώρα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει πληρώνει με τόση άνεση τα χρέη του μακαρίτη του Λαμπράκη για το Μέγαρο Μουσικής.
Οι υπεύθυνοι του οίκου Moody’s θεωρούν σίγουρη την επίσημη πτώχευση της χώρας επειδή αδυνατούν να πιστέψουν πως οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ανέχονται να τους κυβερνούν αυτοί που τους ξέσκισαν.
Δεν μπορεί –σου λέει-, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και οι αποβλακωμένοι ραγιάδες. Εδώ ξύπνησαν άλλοι κι άλλοι.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δήλωσε πως θεωρεί γελοίους τους ξένους οίκους αξιολόγησης και κάλεσε τους Έλληνες να συνεχίσουν να εμπιστεύονται –για την ενημέρωσή τους- τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Αλέξη Παπαχελά που είναι δικά μας παιδιά και σπουδαγμένα.
Όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου «ο μόνος οίκος αξιολόγησης που εμπιστεύεται η ελληνική κυβέρνηση είναι ο οίκος Mega».
pitsirikos
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου