Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

"ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΗ" ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να έχουμε παράπονο, όχι όμως για τον εκσυγχρονισμό και την εκ βάθρων αναβάθμιση της Παιδείας, που υποσχέθηκε η υπουργός μας Αννα Διαμαντοπούλου!
Οικοδομεί το σύγχρονο, «ευρωπαϊκό», καινοτόμο σχολείο με ταχύτατους ρυθμούς και συναγωνίζεται επάξια τους συναδέλφους της στο υπουργικό συμβούλιο!
Για παράδειγμα, μέσα στον επόμενο χρόνο θα κλείσει 300 ολόκληρα σχολεία. Ετσι, «μπαμ και κάτω», διότι προφανώς ...είχαμε πολλά κι έπρεπε να ξεφορτωθούμε μερικά.
Ποιος άλλος υπουργός τα καταφέρνει τόσο καλά; Αντε ο Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Ανάπτυξης να την ξεπερνάει, αφού έχει 300 και βάλε κλεισίματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων το μήνα.
Ο Ραγκούσης, για παράδειγμα, που κατάφερε να κλείσει μόνο 85 οργανισμούς του Δημοσίου, προφανώς βλέπει τη ...σκόνη του υπουργείου Παιδείας.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ο κίνδυνος της χρεοκοπίας, δήλωσε ο γνωστών απόψεων πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος! Και δεν περιμέναμε να πει και τίποτε διαφορετικό...
Ειδικά πάντως για τους εργαζόμενους, τον βεβαιώνουμε ότι όχι απλά δεν έχει αποτραπεί, αντιθέτως ολοένα οξύνεται.
Πάντως, κάτι μας λέει ότι για τους εργοδότες ο κίνδυνος χρεοκοπίας, ο κίνδυνος τους χρέους, της κατάρρευσης του ευρώ, της συρρίκνωσης της ευρωζώνης, της κατεδάφισης του τραπεζικού συστήματος, της πτώχευσης και όσων άλλων ακούμε γενικώς δε θα αποτραπεί ποτέ.
Είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι αυτή η κινδυνολογία και η «κρισιολογία» έχει καταστεί ...επωφελέστατη και για τα συμφέροντα τους και για τα κέρδη τους.
Αν μάλιστα εφαρμοστούν στην πράξη τα σχέδιά τους και οι πολιτικές που ασκούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι βέβαιο πως για πολλά πολλά χρόνια θα θυμούνται με ...αγάπη και νοσταλγία τις μέρες της κρίσης.
Τις μέρες, δηλαδή, που θέλησαν να κατεδαφίσουν κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.

1 σχόλιο: