Σελίδες

9 Οκτ 2010

ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΞΕΡΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΟΥΣΑΜΕ ΓΙΑΤΙ…ΚΕΡΔΙΖΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΑ!


ΟΙ «ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ» ΤΗΣ ΕΕ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ!
Σπάνια μια κρίση ειλικρίνειας αποκαλύπτει τόσο ωμά από τη μια την βαθύτατη υποκρισία των κυρίαρχων ιμπεριαλιστικών κύκλων της ΕΕ όσο και τη «ληστεία» που υφίστατο για δεκαετίες η χώρα, στο όνομα του ευρωπαϊκού οράματος και στη συνέχεια της ΟΝΕ!
Ο λόγος γίνεται για τα όσα πολύ χαρακτηριστικά είπε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Βελγίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερκατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της ετήσιας Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Νέα Υόρκη.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ωμά ότι «η ελληνική κρίση θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν ληφθεί μέτρα πριν από δύο ή τρεις δεκαετίες»! Ακόμα κυνικότερα ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι ήξερε για την επερχόμενη ελληνική κρίση, όπως το ήξεραν
Γερμανοί και Γάλλοι, η ΕΚΤ και η Κομισιόν αλλά σιωπούσαν 
διότι κέρδιζαν από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα, η Γερμανία και η Γαλλία!!!
«Αλλά ήταν φανερό ότι κάποια μέρα η Ελλάδα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το είδος του προβλήματος και ήξερα ότι το πρόβλημα αυτό θα προέκυπτε, διότι συζητούσαμε, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Τρισέ στην ΕΚΤ, η Επιτροπή (ευρωπαϊκή) και εγώ ο ίδιος, για τις προοπτικές, γι' αυτό που δεν ήταν τότε γνωστό, όπως αυτό που αποκαλούμε ελληνική κρίση» πρόσθεσε.
«Ήξερα, ήξερα ακόμα ότι η Γαλλία και η Γερμανία κέρδιζαν τεράστια ποσά απο τις εξαγωγές τους (...) προς την Ελλάδα» συμπλήρωσε.
Καταλήγοντας πάντως ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να πει δημόσια αυτό που γνώριζε.
Αυτό που παρέλειψε να ομολογήσει ο κ. Γιούνκερ είναι αυτό που γίνεται σήμερα: τη λεηλασία της Ελλάδας και του ελληνικού λαού με το μνημόνιο από κυβέρνηση-τρόϊκα στο όνομα της διεξόδου από την κρίση! Αλλά αυτά μετά μία ή δύο δεκαετίες…..
από : ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου