Σελίδες

8 Ιουν 2010

Σε ισχύ από σήμερα ο αντικομμουνιστικός νόμος

Από σήμερα Τρίτη 8 του Ιούνη η πολωνική κυβέρνηση θέτει σε ισχύ τον αντικομμουνιστικό νόμο που προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων.

Ο νόμος κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει και νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας. Καθόλου τυχαία, ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, δείχνοντας τα όρια του συστήματος και την αναγκαιότητα της ανατροπής του.

Σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα, στις 4 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Πολωνίας, ξεκινώντας από την πλατεία De Gaulle της Βαρσοβίας, ενάντια στα νέα αντικομμουνιστικά μέτρα.

Στη διαδήλωση οι κομμουνιστές της Πολωνίας, μαζί με τις ξένες αντιπροσωπείες, που θα βρεθούν στο πλευρό τους, ανάμεσά τους και η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, θα πορευτούν με τα λάβαρα και τα κομμουνιστικά σύμβολά τους, εκφράζοντας έμπρακτα την απειθαρχία τους στις διώξεις και στις απαγορεύσεις.

Σήμερα επίσης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αλληλεγγύης και συνέντευξη Τύπου του ΚΚ Πολωνίας, στην οποία θα συμμετέχουν εκλεγμένοι εκπρόσωποι από ΚΚ της Ευρώπης.

Ο συγκεκριμένος νόμος στην Πολωνία, χώρα - μέλος της ιμπεριαλιστικής Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ, ήρθε με μια τροποποίηση στον ποινικό κώδικα της χώρας, στα τέλη Νοέμβρη του 2009, με την υπογραφή του τότε προέδρου Λεχ Καζίνσκι. Στο άρθρο 256 του ποινικού δικαίου ορίζεται το εξής:

«Παράγραφος 1. Κάθε πρόσωπο που δημοσίως προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια.

Παράγραφος 2. Η ίδια ποινή επιβάλλεται σε οποιονδήποτε, ο οποίος για προπαγανδιστικούς σκοπούς παράγει, ηχογραφεί, εισάγει, αγοράζει, αποθηκεύει, παρουσιάζει, μεταφέρει ή στέλνει κάθε υλικό που περιέχει το θέμα που περιγράφεται στην παράγραφο 1 ή είναι φορέας κομμουνιστικών συμβόλων».

Να σημειωθεί ότι στην Πολωνία λειτουργεί το λεγόμενο Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης, που επιχειρεί ακριβώς το ξαναγράψιμο της Ιστορίας με βασικό άξονα την εξίσωση του φασισμού - ναζισμού και του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Το ΚΚΕ έμπρακτα και από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε τις αντικομμουνιστικές μεθοδεύσεις στην Πολωνία, που έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη(19/5) για το θέμα, δείχνοντας για άλλη μια φορά τον βαθιά αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της ΕΕ και των οργάνων της, που στηρίζουν ενεργά όλα τα αντικομμουνιστικά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων των κρατών - μελών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου