Σελίδες

13 Δεκ 2010

Παπαριές Φασίστα Πάγκαλου.

Δεν υπάρχει μέρα που να μην ακούσουμε και μια καινούργια παπαριά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Με το θράσος που χαρακτηρίζει τονΠάγκαλο βγήκε και είπε σήμερα ότι αυτοί που αντιδρούν στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική είναι οι «προνομιούχοι» που δεν θέλουν να χάσουν τους υψηλούς μισθούς που «αδίκως έχουν αποκτήσει» (!!!). (Δέστε το βίντεο).

Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ, –του συνδικαλιστικού δεκανίκι, δηλαδή της κυβέρνησης- , Ρωμανιάς βγαίνει σε ραδιοσταθμό και λέει ότισύντομα οι άνεργοι θα προσπαθούν να εξασφαλίσουν την διατροφή τους στα δημόσια συσσίτια. Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά ότι έως τον Ιούνιο οι άνεργοι στην Ελλάδα, από 700.000 που είναι σήμερα (σύμφωνα με τα στοιχεία του υπ.Εργασίας), θα έχουν ξεπεράσει το 1.250.000.

Αντε μετά να δώσουμε άδικο στην κυρία, που σύμφωνα με το χθεσινό «Πρώτο Θέμα» «διαπόμπευσε δημόσια», τον Θ. Πάγκαλο, με «χαρακτηρισμούς που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας» και μεταξύ άλλων «είχαν και περιγραφικότατες αναφορές στο ζωικό βασίλειο».

Τώρα θα μας πείτε ότι αυτό το κυβερνητικό στέλεχος είναι τόσο παχύδερμο, που μπορεί να τον φτύνεις και να λέει ότι ψιχαλίζει. Σωστό κι αυτό.

Από κει και πέρα δεν είναι τόσο ηλίθιος ο Πάγκαλος. Απλώς έχει υπ’ όψιν του τον μεγάλο δάσκαλο της προπαγάνδας Γκέμπελς που διακήρυσσε ότι όσο μεγαλύτερο το ψέμα και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

Η κατάσταση που βιώνει ο εργαζόμενος λαός, τα λαϊκά στρώματα είναι τόσο δραματική που ακόμα και οι αστικές φυλλάδες την ομολογούν. Ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα:

Στη «ζούγκλα» της αγοράς εργασίας πολλοί παρανομούν ή χρησιμοποιούν τεχνάσματα (μετατροπή θέσης πλήρους απασχόλησης σε ωρομίσθια απασχόληση) καταβάλλοντας αμοιβή κάτω και από τον βασικό μισθό ασφαλείας των 740 ευρώ, ενώ συχνό φαινόμενο είναι η οριζόντια περικοπή του μισθού όταν υπερβαίνει το ύψος του εισαγωγικού μισθού της κλαδικής σύμβασης.

Τελευταία κρούσματα, μετά τους υπαλλήλους security που απασχολούνται στον ΗΣΑΠ και αμείβονται με 640 ευρώ, εμφανίστηκαν στη Θεσσαλονίκη όπου σε αλυσίδα ζαχαροπλαστείων -όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι- οι μισθοί «ψαλιδίστηκαν» οριζόντια κατά 100 ευρώ. Επίσης σε νέο
εμπορικό κέντρο της Αθήνας οι εισαγωγικοί μισθοί των εμποροϋπαλλήλων αρχίζουν από 560 ευρώ, με την αιτιολογία ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι είναι κάτω από 25 ετών.

Χιλιάδες άνεργοι κυρίως στη Β. Ελλάδα υπογράφουν εν λευκώ ατομικές συμβάσεις, με αμοιβή που συμπληρώνεται στη συνέχεια. Εργαζόμενοι πολλά χρόνια υπογράφουν νέες ατομικές συμβάσεις
χάνοντας την αποζημίωση που δικαιούνται, ενώ στον κλάδο του επισιτισμού οι επιχειρηματίες σπάνια κολλάνε πάνω από 2 ένσημα τον μήνα.

Αυτά συμβαίνουν στην πραγματικότητα αλλά ο Πάγκαλος βρίσκεται ... στις δικές του μαλακίες



1 σχόλιο:

  1. Όταν είναι κάποιος βολεμένος (και όχι με την αξία του) , όπως ο Πάγκαλος, μπορεί να λέει ό,τι βλακεία του κατέβει.Δυστυχώς για μας αυτός ο κάποιος δεν είναι οποιοσδήποτε αλλά το νούμερο 2 (στην κυριολεξία νούμερο) της κυβέρνησης.Ο αξιότιμος αντιπρόεδρος και εκλεκτός του Γιωργάκη Παπανδρέου (το νούμερο 1 ).Η φάση είναι ότι κάποτε,πριν κάτι χρόνια, το νούμερο 2 έλεγε πόσο νούμερο είναι το νούμερο 1.Και τελικά και τα δυο νούμερα έκαναν το νούμερο που ονομάζεται κωλοτούμπα και είναι αγαπημένα μαζί, και ζουν αυτοί μια χαρά και εμείς χειρότερα... (Υπάρχει και μια παλιότερη έκδοση αυτής της ιστορίας,χαμένη στην Ελληνική Ιστορία , πάλι με έναν Θεόδωρο Πάγκαλο και έναν Γεώργιο Παπανδρέου, κάτι δεκαετίες πίσω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή