Σελίδες

12 Νοε 2010

Από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου στα Μνημόνια


Ξέρετε πού «είδαν» τα χτεσινά «Νέα» την «απαρχή» των «ανίερων συμμαχιών» του ΚΚΕ με τη ΝΔ; Στις δημοτικές του ...1986! Πάλι καλά δηλαδή που δεν πήγαν στο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος»!
(Παρεμπιπτόντως, Πλαστήρας ήταν αυτός που εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και Παπάγος ήταν αυτός με τον οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής ο ...Γεώργιος Παπανδρέου!)
*
Ας πάμε, όμως, στο '86 όπως επιθυμούν τα «Νέα»:
Τότε, στις βουλευτικές εκλογές του '85, οι του ΠΑΣΟΚ έταζαν«καλύτερες μέρες» (όπως τώρα έταζαν ότι «λεφτά υπάρχουν» - τι σύμπτωση!)
Αφού έγιναν κυβέρνηση, αντί για «καλύτερες μέρες», με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (κάτι σαν Μνημόνιο, δηλαδή) επέβαλαν «σταθεροποιητικό πρόγραμμα», διέταξαν το «πάγωμα» μισθών και συντάξεων, απαγόρευσαν τις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα (!), τίναξαν στα ύψη τους φόρους κι άλλα τέτοια «σοσιαλιστικά». Και όλα αυτά στο όνομα του χρέους (τι σύμπτωση!)...

*
Λίγους μήνες αργότερα, στις δημοτικές εκλογές του 1986, λοιπόν, με αφορμή και τότε τον β' γύρο των εκλογών, έριξαν στην πιάτσα τα περί «ανίερων συμμαχιών» του ΚΚΕ με τη ΝΔ.
Γιατί; Μα γιατί το ΚΚΕ τους έστειλε και αυτούς (του ΠΑΣΟΚ) και τους άλλους (της ΝΔ) εκεί που τους άξιζε.
Συνεπές, όπως προκύπτει, το ΚΚΕ στην πολιτική και τις αρχές του. «Συνεπείς» κι αυτοί, όμως. Στην αθλιότητά τους.
Γιατί τι άλλο από αθλιότητα είναι να έρχονται 25 χρόνια μετά και να«ζητάνε και τα ρέστα» (!) επειδή το ΚΚΕ απέρριπτε και απορρίπτει μια πολιτική που τότε την εφάρμοζαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και σήμερα με Μνημόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου