Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού»

Ο Παπανδρέου ανέλαβε προσωπικά την ...αντικειμενική και ειλικρινή ενημέρωση του ελληνικού λαού όσον αφορά τι τον περιμένει την επομένη των εκλογών.
Οταν, δηλαδή, στις 15 Νοέμβρη, θα έχουμε
α) την επίσημη ανακοίνωση του «νέου» ελλείμματος,
β) τη νέα απόβαση του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα,
γ) την ανακοίνωση των «νέων» δεδομένων για τον προϋπολογισμό του 2011.
*
Κατά τον πρωθυπουργό (και τον Τύπο που στηρίζει την κυβέρνηση), ο λαός θα πρέπει να πάει στις κάλπες έχοντας «παραμυθιαστεί» ότι δε θα υποστεί άλλες θυσίες.
Το ψέμα είναι της ίδιας συνομοταξίας με εκείνα τα «θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις» που έλεγε προεκλογικά.
Η αλήθεια:
Ο,τι πήραν μετεκλογικά, ακριβώς τα ίδια θα πάρουν και τώρα, από όσα - σε ένα ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» - τους «έταξε» για τον Δεκέμβρη ο κ. Παπανδρέου από το Περιστέρι.
Το ψέμα, όμως, καθίσταται αγυρτεία στο τετράγωνο, αν συνυπολογιστούν τα εξής δεδομένα: 

*
   Πρώτον: Την ίδια ακριβώς στιγμή που ο πρωθυπουργός έλεγε την ατάκα του, την οποία τα «Νέα» τη μετέτρεψαν σε πρωτοσέλιδο, ο γενικός γραμματέας Οικονομικών κ. Πλασκοβίτης ανακοίνωνε από την τηλεόραση («Σκάι») ότι χιλιάδες προϊόντα που υπάγονται σε ΦΠΑ 11%, το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπαχθούν σε ποσοστά πιο «γειτονικά», όπως είπε (σ.σ.: είδατε τι κομψή γλώσσα χρησιμοποιούν;...).
Τουτέστιν, ό,τι σήμερα είναι στο 11% και πριν ήταν στο 9%, προαναγγέλλουν ότι με μια μονοκονδυλιά θα το στείλουν στο 12, 13 ή και 14%. Ρωτάμε: Αυτή την αύξηση ποιος θα την πληρώσει; Ο ΣΕΒ, το ΔΝΤ ή η ΕΕ; Δε θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι; Αυτή η νέα αφαίμαξη, μέσα από την πλέον άδικη, την έμμεση μορφή φορολογίας, δε συνιστά επιβολή νέου μέτρου; Δεν είναι νέα θυσία; Δεν είναι νέο βάρος;
*
   Δεύτερον: Ακόμα και τίποτα άλλο να μην κάνουν, το γεγονός ότι έχουν ήδη ανακοινώσει απίθανες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος, αρκεί. Αλήθεια, αυτό δεν είναι νέα θυσία; Οτι αυξάνουν μέχρι και 44% (!) τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, και μάλιστα για τις λαϊκές καταναλώσεις, δεν είναι νέο (επαχθέστατο) μέτρο;
*
   Τρίτον: Ηδη έχουν ανακοινώσει πως προωθούν νέο ενιαίο μισθολόγιο, με στόχο το νέο πετσόκομμα των μισθών στο δημόσιο τομέα. Μόλις προχτές τα χαλκεία τους, έδωσαν πλαστά στοιχεία όσον αφορά τους μισθούς των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ για να προετοιμάζουν το έδαφος για την νέα ...πριονοκορδέλα από την οποία θα περάσουν τους υπαλλήλους. Αυτά δεν εμπίπτουν στα νέα μέτρα;
*
   Είναι προφανές ότι κοροϊδεύουν ασύστολα την κοινή γνώμη. Οχι μόνο θα προχωρήσουν στην επιβολή των νέων θυσιών που προαναφέραμε, αλλά ουσιαστικά θα προχωρήσουν σε γενικευμένο πογκρόμ κατά του λαού.
Εκτός, βέβαια, αν πιστέψουμε τον πρωθυπουργό και τους φίλους του (όπως τα «Νέα»).
Τότε πιθανώς να καταλήγαμε στο συμπέρασμα ότι τόσο ο ΦΠΑ, η ΔΕΗ, οι περικοπές μισθών, όσο και η επερχόμενη νέα αύξηση του (ήδη ακριβότερου κατά 30% από πέρσι) πετρελαίου θέρμανσης, η (επίσης προαναγγελθείσα) σφαγή των κοινωνικών δαπανών, η εφαρμογή του φορολογικού τους νόμου κλπ. δε θα πλήξουν το λαό, αλλά την ...τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου