Σελίδες

22 Οκτ 2010

Πρετεντέρης : κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια χώρα που είναι σήμερα η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης ...



Στην Ελλάδα, αποφαίνεται ο Γ. Πρετεντέρης στα χτεσινά «ΝΕΑ», ευδοκιμούν κορόιδα και λαμόγια. Κανένας σοβαρός επενδυτής - διαπιστώνει μετά λύπης - δεν την προτιμά. Κι αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεται, «θεωρείται επιλήψιμο και αντικοινωνικό να βγάζουν οι άλλοι λεφτά, με άλλα λόγια η Ελλάδα είναι κατ' όνομα καπιταλιστική χώρα», γιατί «"νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"», γιατί «το επιχειρηματικό περιβάλλον προσδιορίζεται απ' όποιον του κατέβει στο κεφάλι» μεταξύ αυτών και απ' το ΠΑΜΕ που «έχει αποφασιστική γνώμη για τη σκοπιμότητα μιας επένδυσης» και γιατί «η κρατική γραφειοκρατία και η δικαιοσύνη αντιμετωπίζουν εξ ορισμού τους επιχειρηματίες ως ύποπτους και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα ως τέλεση αδικήματος». Συμπέρασμα, γράφει ο κ. Πρετεντέρης, «κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν πρόκειται να επενδύσει σε μια χώρα που είναι σήμερα η τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (...) έχουμε την πολυτέλεια να παρατείνουμε αυτή την κατάσταση; Πιστεύω πως όχι. Και θεωρώ ότι σε γενικό επίπεδο συμφωνεί μαζί μου η συντριπτική πλειονότητα των ελλήνων»...
Δεν πιστεύουμε πως παρασύρεται από πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του ο κ. Πρετεντέρης και πιστεύει σοβαρά ότι η πλειοψηφία του λαού συμφωνεί με την προπαγάνδα του που αγγίζει τα όρια της εξόφθαλμης ψευδολογίας.
 Απλά, χρησιμοποιεί πολύ γνωστή τεχνική για να φυτέψει στα μυαλά των αναγνωστών τα ολοφάνερα ψέματα. Γιατί στην Ελλάδα το κεφάλαιο έχει τρελαθεί στα κέρδη, όπως βεβαιώνουν τα στοιχεία των δικών του μηχανισμών και υπηρεσιών. Γιατί στην Ελλάδα νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη και νόμος γίνεται ό,τι καρατομεί κάθε δικαίωμα των εργαζομένων για να του το προσφέρει ως «ζεστό χρήμα». Γιατί στην Ελλάδα τα μονοπώλια, η κυβέρνηση που τα εκπροσωπεί, με τη βοήθεια των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και πρόθυμων γραφίδων όπως η δική του, κυριαρχούν τσακίζοντας το λαό.
Αυτή την πραγματικότητα η μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων εργαζομένων τη γνωρίζει γιατί τη βιώνει στο πετσί της. Κι αν προσπαθούν οι γραφίδες του συστήματος να πείσουν για το αντίθετο είναι γιατί φοβούνται τη συνειδητή αντιμονοπωλιακή έκφραση της λαϊκής οργής. Οσο για τα περί «τελευταίας κομμουνιστικής χώρας», εδώ η ...επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ο κομμουνισμός στοιχειώνει τον ύπνο και τον ξύπνιο τους. Και προσπαθούν να τον ξορκίσουν βαφτίζοντας «κομμουνιστική» την καπιταλιστική βαρβαρότητα που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου