Σελίδες

6 Οκτ 2010

Αύριο όλοι στο δρόμο!

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ

Σε ετοιμότητα, προκειμένου αύριο να δοθεί ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα στα σχέδιά της για την εκπαίδευση που θα σαρώσουν τόσο το μορφωτικό επίπεδο για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, όσο και το πορτοφόλι των λαϊκών οικογενειών, βρίσκονται φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές σε όλη τη χώρα. Ηδη τα αγωνιστικά ραντεβού έχουν δοθεί σε πολλές πόλεις, κάνοντας ξεκάθαρο ότι η νεολαία αρνείται να κάνει την οποιαδήποτε θυσία για τα κέρδη της πλουτοκρατίας, απαιτώντας να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που γονατίζουν τις λαϊκές οικογένειες!
Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει οριστεί για τις 10.30 το πρωί, στα Χαυτεία.
Οι μαθητές της Αθήνας ενώνονται με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο και το ΜΑΣ, στην Ομόνοια, στις 11 το πρωί. Ηδη σε αρκετά σχολεία γίνονται εκλογές για την ανάδειξη 15μελών και 5μελών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας απευθύνει κάλεσμα «οι πρώτες αποφάσεις τους να είναι αγωνιστικές».
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί τους μαθητές της πόλης σε προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στο σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά,προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.
Νέες αποφάσεις αναμένονται να παρθούν από σχολεία σήμερα.
Σε Μακεδονία και Θράκη
Συλλαλητήρια προγραμματίζει το ΜΑΣ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης όπου λειτουργούν σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ: Στη Θεσσαλονίκη στις10 το πρωί, συγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου. Στις Σέρρες στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Κατερίνη στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, το ΜΑΣ θα διαδηλώσει μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου.
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται αύριο στις 10 το πρωί στο Αγαλμα του Βενιζέλου, καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Καλεί τους μαθητές να διαδηλώσουν μαζικά το αίτημά τους να μην πληρώσουν οι οικογένειές τους ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωσή τους. Να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με το ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ.
Ηδη δεκάδες σχολεία, 15μελή και 5μελή έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο και 2ήμερες καταλήψεις Πέμπτη και Παρασκευή με αιτήματα: «Δεν δίνουμε δεκάρα για τα βιβλία ξένων γλωσσών. Να δοθούν σε όλους με ευθύνη του κράτους. Να δοθούν όλα τα βιβλία για όλα τα μαθήματα. Δε πληρώνουμε αναλώσιμα για εργαστήρια. Να δοθούν σε όλους με ευθύνη του κράτους. Καμιά τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Περισσότερες αίθουσες, περισσότεροι καθηγητές για όλα τα μαθήματα. Κλειστά γυμναστήρια και σκέπαστρα σε όλα τα σχολεία. Δε πληρώνουμε για το πετρέλαιο θέρμανσης, να εφοδιαστούν όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους. Φτηνές τιμές στα κυλικεία. Με προοπτική δωρεάν διατροφής στο σχολείο με ευθύνη του κράτους. Δεν πληρώνουμε εισιτήριο ΟΑΣΘ - Δωρεάν μεταφορές. Οχι στον εκβιασμό των απουσιών για τις κινητοποιήσεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου