Σελίδες

23 Οκτ 2010

Η τιμή εξαγοράς των συνειδήσεων...

H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μπορεί να έχει σοβαρές δυσκολίες να αποτιμήσει την περιουσία του δημοσίου (προκειμένου να την ξεπουλήσει), όμως φαίνεται ότι μπορεί ωραιότατα να αποτιμήσει την ...ψήφο των συνταξιούχων!
Ετσι λοιπόν στο «εκλογικό χρηματιστήριο» η τρέχουσα τιμή εξαγοράς συνειδήσεων συνταξιούχων είναι 100 με 300 ευρώ ...το κεφάλι!
Τόσο είναι το περίφημο επίδομα που ανακοίνωσε όπως ξέρουμε ο πρωθυπουργός και θα καταβληθεί στο τέλος Δεκεμβρίου (να έχουν περάσει για τα καλά οι εκλογές).
Τα κυβερνητικά στελέχη έσπευσαν βέβαια να ...χαρούν για την κυβερνητική «φιλολαϊκότητα» και τη χαρακτήρισαν «κίνηση αναγνώρισης» και «καλής θέλησης».
Μόνο που δυσκολευόμαστε να τη διακρίνουμε αυτή την «καλή θέληση» και την «αναγνώριση». Ιδίως όταν γίνεται από το ίδιο χέρι που πάγωσε τις συντάξεις, έκοψε τα «δώρα» Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών και ενισχύει την ακρίβεια στην αγορά.
Αντιθέτως, διακρίνουμε ευκολότατα την ψηφοθηρία και μάλιστα σε ...εξευτελιστικές τιμές.

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, μεταξύ άλλων, Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν «κοινή στάση» και στο θέμα της τρομοκρατίας, όπως μάθαμε από τις συναντήσεις Παπανδρέου - Ερντογάν...
Αυτό μεταφράζεται - κατ' αρχήν - ότι και οι δύο μαζί θα συνεργαστούν ώστε να γίνουν πράξη όλοι οι στόχοι του ΝΑΤΟ (που όπως άπαντες γνωρίζουν είναι ο Νο 1 πολέμιος της «τρομοκρατίας»).
Τι άλλο μπορεί να σημαίνει; Μάλλον πρέπει το μυαλό μας να πηγαίνει στο χειρότερο, να αναλογιστούμε τι σημαίνει «τρομοκράτης» για την εκάστοτε τουρκική κυβέρνηση.
ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ το Κατάρ θα κάνει επενδύσεις ύψους 5.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ελλάδα. Μας το ξεκαθάρισε και αυτό χτες ο Χ. Παμπούκης...
Τι επενδύσεις θα γίνουν, αν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες του κοσμάκη, τι δάση θα χαλάσουν, τι αιγιαλοί θα παραδοθούν, πόσα εργασιακά δικαιώματα θα εξαφανιστούν, πόσες φοροαπαλλαγές θα γίνουν είναι κάτι μικρολεπτομέρειες που θα τις κανονίσουν αργότερα.
Κατά τα άλλα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε ήδη κατά 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότεροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου