Σελίδες

13 Αυγ 2010

Financial Times : ο Γ. Παπανδρέου είναι "ο άνθρωπός μας στην Αθήνα"


To άρθρο της γερμανικής έκδοσης των Financial Times απογυμνώνει και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Γ. Παπανδρέου στον ελληνικό λαό και τη διεθνή προοδευτική κοινή γνώμη, εκτιμά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δήλωσή του με αφορμή τα εγκωμιαστικά σχόλια του εντύπου για τον Ελληνα πρωθυπουργό [Βλέπε άρθρο] .
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το γεγονός ότι «οι ίδιοι οι Financial Times αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων, ωμά και κυνικά ότι:
- ο Γ. Παπανδρέου είναι "ο άνθρωπός μας στην Αθήνα", κάτι που -όπως σημειώνει- δεν έχουν αναγνωρίσει για κανένα ευρωπαίο ηγέτη!
- Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου "εφαρμόζει τις πιο δραστικές περικοπές που έζησε ποτέ η Ευρώπη" δίνοντας το βραβείο στην ελληνική κυβέρνηση για τα πιο αντιλαϊκά μέτρα στην ιστορία της γηραιάς ηπείρου!
- Η Ελλάδα έγινε "πεδίο δοκιμής για την Ευρώπη" αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως "πειραματόζωο" προς γενική ευρωπαϊκή κατεδάφιση».
«Το πιο εντυπωσιακό, όμως», επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι ότι οι Financial Times ομολογούν απροκάλυπτα ότι δεν ήταν "η Ευρώπη που έσωσε την Ελλάδα με το πακέτο οικονομικής στήριξης αλλά ήταν η Αθήνα που έσωσε την Ευρώπη με την απόφασή της να πάρει το πακέτο και να μην κηρύξει πτώχευση"».
Ακόμα πιο εντυπωσιακό σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, είναι ότι οι F.T. αναγνωρίζουν ευθέως ότι η «αναδιαπραγμάτευση του χρέους θα έθετε σε πολύ καλύτερη θέση τον ελληνικό λαό από το ευρωπακέτο», ενώ αναγνωρίζουν ότι και «η πτώχευση θα ήταν βολικότερη για την Ελλάδα», αν η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα ήταν επιτυχής.
«Tίνος τα συμφέροντα προσπαθούν να διασώσουν ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του; Του ελληνικού λαού και της χώρας ή των πιστωτών, του συστήματος και του χρηματιστικού κεφαλαίου όπως διατείνονται οι Financial Times», διερωτάται καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

4 σχόλια:

  1. ε σαν πολύ μακριά δεν πάς; λιγάκι τσίπα δεν υπάρχει; πολιτική κριτική είναι αυτή ή γκεμπελισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και κατι αλλο... όταν χυδαιολογείς με αυτό τον τρόπο σου πάει πολύ να βάζεις και προέγκριση στα σχόλια... βέβαια μερικά πράγματα πάνε ασορτί... οπότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/8/10, 12:44 μ.μ.

    Καταρχας αναρτώνται όλα τα σχόλια αρκεί να μην είναι χυδαία,επί της ουσίας τα προαναγραφομενα είναι απόψεις της financial Times και του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.Αν όντως έχεις επιχειρήματα τα οποία καταρριπτουν τις θέσεις της ανάρτησης ας τα αναφέρεις,αλλά προτιμας να απαντας με αφορισμούς και όχι επί της ουσίας.Οι χαρακτηρισμοί περί γκεμπελισμου επιστρέφονται και σε χαρακτηρίζουν απόλυτα.Τα περί τσιπας αφορούν πρώτιστα τον ΓΑΠ που εξαπάτησε και ξεπουλησε τον ελληνικό λαό και συ είσαι ο κολαουζος αυτής της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/8/10, 1:48 μ.μ.

    ΠΡΟΣ stefano: εσενα δεν σε πειραζει το εγκωμιο που κανει η συγκεκριμενη εφημεριδα αλλα οτι αυτα αναρτωνται και δημοσιοποιουνται στην Ελλαδα.
    Αυτο και αν ειναι στρουθοκαμηλισμος.
    Αλλα τα τσιρακια του Γ.Α.Π. πρεπει να καταλαβουν οτι τελειωσε η εποχη τους , δεν μπορουν πλεον να εξαπατουν τον ελληνικο λαο.
    Λιγη τσιπα σου χρειαζεται, η μαλλον πολυ τσιπα, αλλα που να την βρεις, αν ειχες θα σκεφτοσουν διαφορετικα η θα κρυβοσουν,
    οπως λεει και ο αργηγος σας θα σας παρουν με τις πετρες........
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή