Σελίδες

4 Ιουν 2010

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ


Μεγαλώνει η κατακραυγή

Την τρομοκρατική επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους με τη σύλληψη στελεχών του ΚΚΕ και πρωτοπόρων συνδικαλιστών στη Μυτιλήνη - οι οποίοι εκτελώντας το καθήκον τους συμπαρατάχθηκαν ενεργά στον αγώνα των ναυτεργατών κατά την τελευταία απεργία τους - καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους ταξικά Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει», τονίζουν με κοινή ανακοίνωσή τους τοΠαράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, ταΝομαρχιακά Τμήματα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, της ΟΤΟΕ, τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ και της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, με ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Τους τρομάζουν οι αγώνες των εργαζομένων, η συμπαράσταση και αλληλεγγύη που δείχνουν οι ταξικές δυνάμεις, το ΚΚΕ, σε όλους τους κλάδους των εργαζομένων που αγωνίζονται ενάντια στην αντεργατική βαρβαρότητα». Το Εργατικό Κέντρο Σάμου τονίζει ότι κυβέρνηση και εργοδοσία είναι «θορυβημένοι από τη μεγάλη συμμετοχή, την αντίσταση που βρίσκουν στο να περάσουν τα αντεργατικά τους μέτρα και την ανταπόκριση στο προσκλητήριο αγώνα του ΠΑΜΕ». Οπως υπογραμμίζει και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου, «σαν στόχο έχουν την ποινικοποίηση της δράσης του εργατικού λαϊκού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία, να γονατίσουν το λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού».

Την επιχείρηση τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος από την κυβέρνηση καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να καταγγείλουν και αυτοί την πολιτική διώξεων και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους ναυτεργάτες. «Η ένταση της καταστολής και οι προβοκάτσιες πάνε μαζί με την αντιλαϊκή πολιτική», επισημαίνει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου