Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

“Κατάληψη Πολυτεχνείου” κατόπιν παραγγελίας Τσίπρα...

Μια πρωτοφανής προβοκατόρικη ενέργεια βρίσκεται σε εξέλιξη στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Πατησίων, όπου σήμερα θα ξεκινούσαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου εορτασμού για την αντι-ιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 73′.
Πενήντα άτομα, χωρίς να ανήκουν σε καμία συλλογικότητα, βάφτισαν τους εαυτούς τους “κατάληψη Πολυτεχνείου” και προχώρησαν τα ξημερώματα στην κατάληψη του χώρου, αποκλείοντας την είσοδο στο ΣΦΕΑ, τους φοιτητικούς συλλόγους, την οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων και τον απλό κόσμο, που προσέρχεται για να αφήσει κάποιο λουλούδι στο μνημείο του ΕΜΠ. Αυτή τη στιγμή δέκα κρανιοφόροι και κουκουλοφόροι βρίσκονται μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου, κι αυτή είναι η… “μαζική κατάληψη” που εμποδίζει ετσιθελικά την είσοδο στους συλλόγους, τις οργανώσεις και τους απλούς πολίτες, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία της Κατιούσα.

Οι “αναρχικοί καταληψίες” ανέβασαν στο Indymedia μια ανακοίνωση-περιβόλι, όπου μετά από μερικές γενικόλογες καταγγελίες της εξουσίας και του συστήματος, περνάνε στο ψητό που τους ενδιαφέρει και τις ευθείες επιθέσεις κατά της Αριστεράς γενικά και του ΚΚΕ, απέναντι στο οποίο χύνουν όλη τους τη χολή (ότι τάχα καπηλεύεται την εξέγερση και καταστέλλει τις εξεγέρσεις, ενώ δεν ξεχνάνε και την… πτωματοφαγία για τους αντάρτες του ΕΛΑΣ).
Πέρα από την αντικομμουνιστική φρασεολογία, που μυρίζει κονσερβοκούτι και ασφαλιταριό από μακριά, το πιο εντυπωσιακό είναι πως η ανακοίνωση αφιερώνει τρεις ολόκληρες παραγράφους στους κομμουνιστές -που προφανώς ευθύνονται για όλα- βγάζοντας σχεδόν λάδι την κυβέρνηση Σύριζα, με μια ξώφαλτση αναφορά στον επίλογο.
Δεν είναι ασφαλώς τυχαίο πως η προβοκατόρικη αυτή ενέργεια έρχεται σε μια άκρως βολική στιγμή για την κυβέρνηση και τις δυνάμεις του Σύριζα, που δεν είχαν καν σκοπό να πατήσουν στο Πολυτεχνείο και τους έρχεται κουτί μια πιθανή ματαίωση των φετινών εκδηλώσεων. Οι προβοκάτορες που βαφτίζονται “καταληψίες” λειτουργούν σαν το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, αν όχι κατά παραγγελία.
Συνηθίζουμε να λέμε πως τέτοιες περιπτώσεις οφείλει να τις αντιμετωπίζει και να τις τσακίζει το μαζικό κίνημα -και είναι σωστό. Το “καλύτερο” απ’ όλα είναι ότι οι προβοκάτορες έχουν υπολογίσει ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο, αν δεν το επιδιώκουν κιόλας, για να αναβιώσουν τις δημοφιλείς αφηγήσεις περί Χημείου, κοκ.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε σε πρώτη ευκαιρία.

3 σχόλια:

 1. Όταν έχεις ξεπεράσει κάθε όριο ξεδιαντροπιάς και αθλιότητας καπηλευόμενος τους ηρωϊκούς αγώνες των κομμουνιστών, όταν χρησιμοποιείς τους 200 της Καισαριανής και το Μπελογιάννη για να εξαγνίσεις τη βαρβαρότητα της πολιτικής σου, όταν διοργανώνεις τουριστικές εκδρομές στη Μακρόνησο για να διαφημίσεις την ψευδεπίγραφη αριστεροσύνη σου, τότε δεν θα διστάσεις ούτε στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Ο λόγος ασφαλώς για τον ΣΥΡΙΖΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ένα μάτσο ασφαλίτες, βαλτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κλείσει το πολυτεχνείο, με το σύνθημα:

  “Η Στουρνάρα παραμένει ανοιχτή προς όποιον και όποιαν επιθυμεί να επισκεπτεί το πολυτεχνείο ή να κάνει εκδηλώσεις, εκτός αν πρόκειται για εκδήλωση κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων.Κάτι το οποίο η αριστερά παράλληλα με τα λυσσασμένα μ.μ.ε έχουν διαστρεβλώσει πλήρως.”

  Ένα ομολογουμένως πολιτικά χρεοκοπημένο σύνθημα μιας και θυμίζει έντονα λίγο από Τζήμερο, λίγο από Αγανακτίστας, λίγο από χούντα.
  Θα ήταν κάπως δύσκολο το ακροβατικό να πάει ο πρωθυπουργός σε μία εκδήλωση μνήμης με βασικό αίτημα το “Έξω αι ΗΠΑ”, όταν πριν από μερικές εβδομάδες φίλαγε τις κατουρημένες ποδιές των ΗΠΑ.
  Οπότε ο χρήσιμος για την εξουσία παρακρατικός μηχανισμός που αυτή τη φορά υποδύεται τον αντιεξουσιατικό χώρο ανέλαβε δράση, ώστε να βγάλει τον Αλέξη από την δύσκολη θέση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρώτη φορά βλέπω καταληψίες που από την πρώτη μέρα της κατάληψης ζητάνε

  - φαγητό (λες κ είναι έγκλειστοι μέρες!!Μα καλά νηστικοί πήγανε;;),
  - τσιγάρα!!! (μαύρο θα εννοούν σίγουρα, μα ούτε τσιγάρα πήραν μαζί τους;; τόσο βιαστικοί ήταν όταν ξεκίνησαν από τα κέντρα που ξεκίνησαν;;;)

  - και πολεμοφόδια!!!!(ποιος να έχει άραγε πολεμοφόδια από όλους εμάς για να τους τα πάει;; ποιον να εννοούν άραγε..;;;;
  Εγω δεν έχω πάντως!)

  Ο πρώτος στόχος της κατάληψης λέει πιάστηκε: να αποκλειστούν κομματικές οργανώσεις!!! ουαου και γαμώ τους πολιτικούς στόχους (εδώ ο κόσμος καίγεται και το ......χτενίζεται)

  Αν διαβάσει κανείς και την προκήρυξη που έδωσαν αυτοί οι ¨αντιεξουσιαστές¨θα δει εκεί ότι ο μόνος του καημός και στόχος ήταν να αποκλειστεί το ΚΚΕ από το Πολυτεχνείο! Αφού η μισή προκήρυξη λοιδορεί το κόμμα αυτό.

  Τόσα γίνονται στον κόσμο κι αυτοί εκεί κολλημένοι με το ΚΚΕ!
  Αν δούμε μετά και τις πύλες του Πολυτεχνείου που έσβησαν τα συνθήματα του Πολυτεχνείου "έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ¨, (βασικά έσβησαν το ΗΠΑ κ το ΝΑΤΟ!!!) μετά παρεξηγούνται που τους λέει ο κόσμος προβοκάτορες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή