Σελίδες

12 Φεβ 2014

Αυτούς θα ψηφίσεις;

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση και τρόπος του λέγειν, δηλαδή), εσύ που λες ότι δεν είσαι φασίστας, ότι δεν είσαι ναζί, ότι θες να απαλλαγείς από όσους έφεραν εσένα και τον τόπο μας σε αυτό το χαλί, ότι αγαπάς την πατρίδα και ότι για να τιμωρήσεις όσους την κατάντησαν έτσι «θα πας με τη Χρυσή Αυγή», οι διαφορές που μας χωρίζουν είναι αγεφύρωτες. Ιδεολογικά, πολιτικά και αισθητικά, η απόσταση μεταξύ μας είναι άβυσσος.

Δεν το καταγράφω με διάθεση «ανωτερότητας» (αυτές οι «άριες» αντιλήψεις είναι προνόμιο άλλων). Το σημειώνω ως πραγματολογικό δεδομένο και για έχουμε καθαρές κουβέντες. Ωστόσο, παρά το χάσμα ανάμεσά μας μπορούμε (;) να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε σε μερικά αυτονόητα. Όπως για παράδειγμα πως όταν είναι μέρα είναι μέρα. Όταν είναι νύχτα είναι νύχτα. Ότι η Γη γυρίζει. Και ότι οι μήνες του χρόνου είναι δώδεκα.

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση), λες ότι είσαι Έλληνας πατριώτης. Είναι προφανές: αλλιώς ορίζεις την έννοια «πατριώτης» εσύ κι αλλιώς εγώ. Όμως, απάντησέ μου: Μπορεί να υπάρξει Έλληνας πατριώτης που να μην θεωρεί ό,τι πιο οδυνηρό, ό,τι πιο μισητό αυτή τη φωτογραφία;





Είναι δυνατόν να υπάρξει Έλληνας πατριώτης που να «νοσταλγεί» κάτι τέτοιο; Και μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι «πατριώτης» όταν συναγελάζεται, όπως οι χρυσαυγίτες, με τους απογόνους εκείνων που σήκωσαν τη σημαία αυτής της φωτογραφίας στην Ακρόπολη;

Γιατί στα γράφω όλα αυτά; Άκου: Πριν λίγες μέρες η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» δημοσίευσε ρεπορτάζ με τίτλο: «Νεοναζί του γερμανικού Νότου υποστηρίζουν ναζιστική πορεία στην Ελλάδα». Όπως καταγράφει το δημοσίευμα, Γερμανοί νεοναζί, οργανωμένοι στο «Freies Netz Süd» («Ελεύθερο Δίκτυο του Νότου»), επισκέφθηκαν την Ελλάδα, με αφορμή την πορεία που διοργανώθηκε από τη Χρυσή Αυγή για την επέτειο των Ιμίων, στην οποία και έλαβαν μέρος σε ένδειξη… υποστήριξης.

Φίλε (αν μου επιτρέπεις την προσφώνηση κλπ), σαν πατριώτης που λες ότι είσαι πρέπει να ξέρεις: Οι μόνοι που δέχονταν τους ναζί σαν «φίλους» στην Ελλάδα, τότε, ήταν μόνο οι δοσίλογοι. Τα «Ες – Ες», δηλαδή οι πρόγονοι των εκ Γερμανίας νεοναζί του «Freies Netz Süd», δεν ήρθαν στην Ελλάδα, τότε, σαν «απελευθερωτές», αλλά ως κατακτητές. Αλήθεια το πιστεύεις; Τα ιδεολογικά και πολιτικά εγγόνια εκείνων που σήκωσαν τη σημαία με τον αγκυλωτό στην Ακρόπολη, δηλαδή τα νεοναζί εγγόνια των ναζί, είναι οι καταλληλότεροι να «υπερασπιστούν» την ελληνική σημαία στα Ίμια;… 

Φίλε (…), άκου: Η «Freies Netz Sud» είναι η μεγαλύτερη νεοναζιστική οργάνωση στη Γερμανία. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους ισχυρίζονται: «Αυτό που μας ενώνει είναι η πίστη σε εθνικές ιδέες». Πρόκειται, δηλαδή, για την ίδια φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα.

Αυτοί, οι νεοναζί της «Freies Netz Sud», εισήλθαν πέρσι τον Φλεβάρη στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Έγιναν δεκτοί, συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τους επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Σου θυμίζω: Τις ίδιες ακριβώς μέρες η Χρυσή Αυγή με ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί ότι έχει σχέσεις με Γερμανούς νεοναζί...
Ο Μιχαλολιάκος με τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού «Freies Netz Sud», με το οποίο η Χρυσή Αυγή «δεν έχει σχέση»…
   Φίλε, άκου: Ο ένας εκ των νεοναζί της Γερμανίας με τους οποίους συναντήθηκαν οι χρυσαυγίτες πέρσι,  είναι ο Ματίας Φίσερ. Σύμφωνα με την έκθεση του 2011 του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας (σελ. 158), ο Φίσερ είναι ένας εκ των «Φύρερ» της οργάνωσης και «για πολλά χρόνια νεοναζί». Σύμφωνα με την έκθεση οι άλλοι δύο «Φύρερ» της «Freies Netz Sud» είναι ο Καρλ Χάινς Στάτζμπεργκερ και ο Μάρτιν Βίεσε. Ο τελευταίος προσδιορίζεται στην έκθεση ως νεοναζί «ακροδεξιός τρομοκράτης» και καταγράφεται ως ο βασικός προπαγανδιστής στις δημόσιες εμφανίσεις της οργάνωσης.
Αυτός, ο Βίεσε, το 2003, σχεδίασε τρομοκρατική βομβιστική ενέργεια στο εβραϊκό κέντρο του Μονάχου. Για το λόγο αυτό καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 ετών. Μετά τον εντοπισμό του και κατά την προφυλάκισή του, στα ιδιόχειρα γράμματά του, μιλούσε για τον εσωτερικό του κόσμο και παρουσίαζε τον εαυτό του ως εξής:«Έχω – έγραφε - μια εσωτερική σχέση με τους Φύρερ του Γ' Ράιχ». Στη συνέχεια των ίδιων επιστολών διαβεβαίωνε τους ομοϊδεάτες του: «Φυσικά τίποτα δεν άλλαξε στο πώς βλέπω εγώ τον Φύρερ, τον λαό και την πατρίδα. Θα ησυχάσω μόνο τότε, όταν εμείς γιορτάσουμε την τελική νίκη». Τα γράμματα του συγκεκριμένου χιτλεροειδούς της οργάνωσης «Freies Netz Sud», στην οποία οι χρυσαυγίτες άνοιξαν πέρσι την πόρτα του ελληνικού Κοινοβουλίου και φέτος τους μετέτρεψαν σε «τιμητές» της επετείου των Ιμίων, έχουν πάντα την ίδια κατάληξη:«Χάιλ Χίτλερ»...

Ο Κασιδιάρης καμαρώνει πέρσι στη Βουλή έχοντας δίπλα του τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού «Freies Netz Sud», με το οποίο η Χρυσή Αυγή «δεν έχει σχέση»…
Φίλε (σσ: επί της προσφώνησης τα είπαμε), σου θυμίζω ότι η μισητή σημαία στην Ακρόπολη, κάτω από την οποία κατακρεουργήθηκαν 700.000 Έλληνες, ήταν η σημαία του… «χάιλ» Χίτλερ. Φίλε, σου θυμίζω ότι αυτή τη σημαία, με αυτό το σύμβολο, που ρήμαξε την Ελλάδα, που σφράγισε τα έγγραφα της αδιανόητης αρπαγής του κατοχικού δανείου, την έχουν κάνει ταουάζ οι χρυσαυγίτες στα χέρια τους.
   Φίλε, εφόσον την έννοια «πατριώτης» όπως κι αν την εννοείς τουλάχιστον δεν την εννοείς και δεν την μαγαρίζεις όπως την μαγάριζαν οι δοσίλογοι, σε ρωτάω: Αυτοί σε εκπροσωπούν; Με αυτούς είσαι; Αυτούς θα ψηφίσεις; 
Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Υ.Γ. 
Το ζήτημα αν η ΧΑ είναι ναζιστικό-φασιστικό μόρφωμα είναι ξεκάθαρο εδώ και πολύ καιρό.Αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Αυτό όμως που μπερδεύει, όσο όμως μπερδεύει, τους απλούς ανθρώπους και ιδίως τους νέους είναι η αντισυστημική και τσαμπουκαλίδικη ορολογία που χρησιμοποιούν οι προπαγανδιστές της ΧΑ για να παρουσιαστούν σαν δήθεν "επαναστάτες".

Και λέμε δήθεν επαναστάτες διότι και η χούντα του 67 σαν επανάσταση πλασάρονταν και αυτοχαρακτηρίζονταν. Πλήν όμως ο "επαναστατικός" τους χαρακτήρας περιοριζόταν στις εξής τρείς λέξεις. "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια".

Αλλά ας δούμε τι εννοούσαν με αυτές τις τρείς λέξεις.

Πατρίδα για αυτούς ήταν τα συμφέροντα των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών και του ΝΑΤΟ, όπως πατρίδα για αυτούς ήταν τα μπουντρούμια της ΕΣΑ , τα βασανιστήρια, ξερονήσια και οι εξορίες για τους μή συμφωνούντες με την πολιτική τους.

Θρησκεία για αυτούς ήταν η από άμβωνος προπαγάνδα του Σεραφείμ με την ανάληψη της αρχηγίας του Βορειοηπειρωτικού Αγώνος και του αλυτρωτισμού. 

Οικογένεια γι αυτούς ήταν η υποταγή της νεολαίας στα σώματα των προσκόπων και των αλκίμων που τον καιρό εκείνο ήταν οι επίσημες προ στρατιωτικές οργανώσεις που διαπαιδαγωγούσαν την νεολαία με τα ιδεώδη της χουντικής προπαγάνδας.

Αυτοί είναι οι άμεσοι πρόγονοι της ΧΑ και αυτούς δεν τους αρνούνται οι Χρυσαυγίτες και δεν μπορούν άλλωστε γιατί είναι άμεσες οι σχέσεις τους με τους εν λόγω απογόνους αλλά και τους εν ζωή χουντικούς.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να τονιστεί στην νεολαία σήμερα αλλά και όσους πιστεύουν στον αντισυστημικό χαρακτήρα της ΧΑ είναι ότι αυτό είναι μία μεγάλη πλάνη και προϊόν έντεχνης προπαγάνδας.

Η ΧΑ στήνει δουλεμπορικά και χτυπάει τα οργανωμένα σωματεία που παλεύουν για αξιοπρεπή μεροκάματα.

Η ΧΑ χρηματοδοτείται από ύποπτες συναλλαγές , με σκοτεινά κυκλώματα προστασίας καταστημάτων, μπαρ, νυχτερινών κέντρων κλπ, αλλά και από τα εφοπλιστικά συμφέροντα που άλλωστε δεν κρύβονται πλεόν και έχει καταγγέλλει με στοιχεία το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ.

Με λίγα λόγια , από τον καιρό του Χίτλερ μέχρι σήμερα τα προπαγανδιστικά όπλα του φασισμού ήταν δήθεν η αντισυστημική και φιλεργατική πολιτική τους, αλλά στην ουσία αυτό που έκαναν είναι το τσάκισμα των σωματείων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Και μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ αλλά σήμερα τα λόγια του ποιητή Φώντα Λάδη είναι πιό επίκαιρα από ποτέ.

"Τον Φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον , δεν θα πεθάνει μόνος τσακισέ τον"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου