Σελίδες

14 Μαΐ 2021

Απύθμενο θράσος, κοροϊδία και πρόκληση ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους...

 Σε μία άνευ προηγουμένου πρόκληση σε βάρος συνολικά των εργαζομένων που παλεύουν ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης προχώρησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Από το βήμα της Βουλής είπε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «με το πιστόλι στον κρόταφο» από το ΔΝΤ έκανε «κάποιες υποχωρήσεις» ως κυβέρνηση, αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα «δεν μπορούμε να συμμαχήσουμε» προκειμένου «να ενωθεί ο κόσμος της εργασίας για να ρίξει αυτόν τον νόμο, να μην εφαρμοστεί ποτέ αυτός ο νόμος».

 

Εφτασε μάλιστα να εγκαλέσει το ΚΚΕ λέγοντας ότι ο λαός «δεν πρέπει να σας συγχωρήσει αν είναι αυτό αφορμή να μη δουλέψουμε μαζί για το εργατικό νομοσχέδιο που έρχεται».

Τα όσα ανέφερε, που ξεπερνούν τα όρια ακόμα και της πιο απροκάλυπτης κοροϊδίας, απαντήθηκαν άμεσα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ. 

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθεί» ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι διαφορές με τη ΝΔ είναι «στις πολιτικές διαχείρισης μιας βαθιάς αντεργατικής και ταξικής πολιτικής και ως προς την ικανότητα και τη δυνατότητα εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας "εντός των τειχών", και βεβαίως φαλκίδευσης της προσπάθειας ριζοσπαστικοποίησης ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων». 

Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι από κοινού ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ «αποδέχονται τις στρατηγικές επιλογές της αστικής τάξης, στηρίζουν και υλοποιούν αυτές τις στρατηγικές επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα η "γεωστρατηγική αναβάθμιση" της χώρας μας - η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που μετέτρεψε την Ελλάδα σε σημαιοφόρο των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή -, η συμμετοχή στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, αλλά και σε κάθε ανάγκη που υπηρετούν σήμερα τους επιχειρηματικούς ομίλους μέσα από τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας, όπως φτηνούς εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα, αναλώσιμους, μέσα από τα μέτρα θωράκισης του συστήματος, με την καταστολή, την κρατική βία και την εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και τα εμπόδια στην απεργία».

Η στρατηγική σύμπλευση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, άλλωστε, δεν αφορά μόνο το χτες, όπως λέει ο Ευ. Τσακαλώτος, τότε που υπερασπίστηκε και εμπλούτισε το αντεργατικό οπλοστάσιο, αλλά και το σήμερα, όπως δείχνει και το γεγονός ότι το «πρόβλημά» του με το αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αν η ανατροπή του 8ωρου θα γίνει με ή χωρίς ...«συλλογική συμφωνία». 

Αλλωστε, τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα; Καταγγέλλει την πολιτική «που βάζει πλάτη στους απατεώνες, σε αυτούς που έχουν μάθει να κλέβουν στον μισθό». Προφανώς αν όλοι «έσφαζαν» τους εργαζόμενους με το «γάντι» των νόμων για τη «διευθέτηση», που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, μεταξύ τους και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, τότε «ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος, «ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι "μας ανάγκασαν να πάρουμε αυτά τα μέτρα τα αντεργατικά, δεν τα θέλαμε. Μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο". 

Ομως, και αν δεχτούμε αυτήν τη λογική την οποία βάζετε: Εναν χρόνο που τυπικά καταργήσατε τα μνημόνια, γιατί δεν καταργήσατε κανέναν αντεργατικό νόμο; Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε αυτόν τον χρόνο προχωρήσατε στην πολύ εμβληματική κίνηση, στον νόμο Βρούτση - Αχτσιόγλου. Αυτό κάνατε στον έναν αυτόν χρόνο μετά την τυπική κατάργηση των μνημονίων».


Ριζοσπάστης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου