Σελίδες

16 Μαρ 2021

Πράξεις και έργα της γκεστάπο του χρυσοχουντίδη και μητσοτάκη...

 Ανατριχιαστικές καταγγελίες για το όργιο αστυνομικής
βίας που έγινε στη Ν. Σμύρνη (και όχι μόνο), ακόμη και για βασανιστήρια και απειλές βιασμού, βλέπουν το φως της δημοσιότητας μέσω σχετικών μαρτυριών που δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης.

Ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, ένας εκ των συλληφθέντων που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» υποστήριξε πως το απόγευμα της επόμενης μέρας της συγκέντρωσης στη Ν. Σμύρνη απήχθη επί της ουσίας από αστυνομικούς. «Με έδεσαν πισθάγκωνα με χειροπέδες, μου φόρεσαν κουκούλα και με έβαλαν στο αυτοκίνητο με μπουνιές και κλωτσιές», ανέφερε στην εφημερίδα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, οδηγήθηκε στο υπόγειο της ΓΑΔΑ όπου «ήταν παραταγμένοι δεκάδες αστυνομικοί» και όπως σημείωσε ο ίδιος: «Με έβγαλαν έξω και άρχισαν να με χτυπάνε, με πέταξαν στο ασανσέρ και μου έλεγαν "θα βιάσουμε μέχρι και το κουτάβι σου"». Μετά τον έβαλαν μέσα σε ένα δωμάτιο. Εκεί, «συνέχιζα να είμαι δεμένος πισθάγκωνα και να φοράω κουκούλα, σαν αιχμάλωτος πολέμου. Από το γραφείο αυτό δεν ξέρω πόσοι πέρασαν, μάλλον όλη η αστυνομική δύναμη ανεβοκατέβαινε για να με δέρνει», όπως είπε.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όλα αυτά κράτησαν για περίπου οκτώ ώρες: «Εμένα μου ζητούσαν συνεχώς ονόματα, οποιουδήποτε, μου έλεγαν να δώσω πολιτικούς αγωνιστές. Έλεγα ότι δεν γνωρίζω και δέχθηκα αγκωνιές στη σπονδυλική στήλη. Νόμιζα ότι θα έμενα παράλυτος. Προσπαθούσα και ευχόμουν να λιποθυμήσω για να με μεταφέρουν στο νοσοκομείο ή να πεθάνω. Έχανα τις αισθήσεις μου, έπεσα από την καρέκλα και με σήκωσαν τραβώντας με από τις χειροπέδες», ανέφερε επίσης, προσθέτοντας πως στη συνέχεια τον έβαλαν σε ένα κελί, μαζί με έναν φίλο του που είχε συλληφθεί, σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, δίχως νερό και τουαλέτα.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία έκανε λόγο για «απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές» καταγγελίες, λέγοντας πως «κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έως ότου οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, ούτε ο ίδιος ούτε η δικηγόρος του, με την οποία είχαν ανεμπόδιστη επικοινωνία, εξέφρασαν οποιαδήποτε καταγγελία για βασανισμό ή κακοποίηση, ούτε επιθυμία να εξετασθεί ή να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή πρώτων βοηθειών». Ισχυρίστηκε επίσης ότι «την ίδια καταγγελία για βασανιστήρια είχε κάνει ο κατηγορούμενος και όταν είχε πάλι συλληφθεί για βανδαλισμό στο πολιτικό γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη». 

Η Αστυνομία ανέφερε ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει επιληφθεί με εντολή εισαγγελέα όλων των καταγγελιών περί άσκησης υπέρμετρης βίας», όμως, ο σχετικός κατάλογος των υποθέσεων που παραπέμφθηκαν για έρευνα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, αν μη τι άλλο δείχνει το πασιφανές, που δεν μπορεί να κρυφτεί, ότι εκείνη την ημέρα χτυπήθηκε με αγριότητα μια μεγάλη συγκέντρωση από τις κατασταλτικές δυνάμεις που αξιοποίησαν τη δράση διαφόρων ύποπτων μηχανισμών.

Την ίδια ώρα, τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες αναπαρήγαγαν την καταγγελία μιας 18χρονης για άγριο ξυλοδαρμό και για σεξουαλική παρενόχληση από άνδρα των ΜΑΤ που της έπιασε τα οπίσθια λέγοντας: «Πάμε στο στενό να σε γ...». Όταν διαμαρτυρήθηκε, ο ίδιος ΜΑΤατζής της έριξε μπουνιά στο πρόσωπο και δέχθηκε νέες παρόμοιες απειλές, όπως «εσύ θα γ… να το θυμάσαι».

Αργότερα, στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, απειλήθηκε, ξυλοκοπήθηκε, στερήθηκε φαγητό, νερό και έξοδο από το κελί της. Της αρνήθηκαν, μάλιστα, την παροχή ιατρική βοήθειας μέχρι την ημέρα που πήγε στον ανακριτή. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι μεταξύ των περιστατικών που έχουν παραπεμφθεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Σημείωση: Η αστυνομία διαψεύδει την καταγγελία αλλά αναφέρει: Κανένας Δημήτρης Π. δεν έπαθε το παραμικρό... Ο Άρης τώρα είναι άλλη υπόθεση ...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/3/21, 3:35 μ.μ.

    Οι μαφιόζοι Χρυσαυγίτες του κούλη έλεγαν στον Άρη: “Αν θες να πέσεις από το παράθυρο, δε θα σε εμποδίσει κάποιος…”

    ΑπάντησηΔιαγραφή