Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ ανήγγειλε συνέδριο με την συμμετοχή Κούλη, Χρυσαυγίδη, ΣΕΒ, Πρέσβη ΗΠΑ, Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Τάνκς, ΜΑΤ και ΝΑΤΟ...

Μόνο τα τανκς δεν κατεβάζει η κυβέρνηση για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της συνδικαλιστικής μαφίας. Στη σημερινή κατ’ όνομα μόνο συνεδρίαση της ΓΣΕΕ, αποφάσισαν μια άνευ προηγουμένου διαδικασία – παρωδία, καθ’ ομολογίαν τους εμπνευσμένη στα γραφεία του ΣΕΒ και του πρωθυπουργού. Όρισαν λοιπόν, ενάντια σε κάθε έννοια καταστατικού, χωρίς καμία νομιμοποίηση από τους εργαζόμενους, το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνει με διαδικασίες εξπρές σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Καβούρι στις 25 Φλεβάρη, μακριά από τους εργαζόμενους, χωρίς καμία συζήτηση, μόνο και μόνο για να στηθούν άρον – άρον κάλπες που θα επισφραγίσουν το κατάπτυστο γάντζωμα της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στις καρέκλες της.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Υπουργός Προ. Πο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Τουλάχιστον θα δούμε για πρώτη φορά ποιους ακριβώς εννοεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν λέει πως χειροκροτάνε όπου περνάει η αστυνομία. Στην ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ, αφού καταδικάζει τις απαράδεκτες και ανήκουστες μεθοδεύσεις της συνδικαλιστικής μαφίας, υπενθυμίζει την πρότασή της για ένα κανονικό συνέδριο σε μέρος και μέρες που θα αποφασιστούν από την ίδια την ηγεσία της ΓΣΕΕ και προειδοποιεί ότι οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια:
Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ (Παναγόπουλος – Κιουτσούκης – Βασιλόπουλος – Καραγεωργόπουλος) επιβεβαίωσε το εργοδοτικό – κυβερνητικό της πρόσωπο και το χαρακτηρισμό που δικαίως της έχουν αποδώσει οι εργαζόμενοι, ως συνδικαλιστική μαφία.
Στη σημερινή «συνεδρίαση» της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ έριξαν και το τελευταίο «φύλλο συκής» και παρουσίασαν την απόφαση που πάρθηκε, κατά τα λεγόμενά τους στα γραφεία του ΣΕΒ και στο πρωθυπουργικό γραφείο, για να επιβληθεί μία κατάπτυστη διαδικασία για την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος της πατρίδας μας.
Ένα – κατ’ όνομα μόνο – «συνέδριο» λίγων ωρών στις 25 Φλεβάρη
στο καλά φυλασσόμενο πολυτελές ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» στο Καβούρι Αττικής. Διάρκειας τόσο όσο χρειάζεται για να γεμίσει μία κάλπη, με συνοπτικές διαδικασίες που δεν προβλέπονται από κανένα καταστατικό σωματείου ούτε καν εξωραϊστικού συλλόγου υπό τη “προστασία” της κυβέρνησης και την άμεση επέμβαση της για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Ανήγγειλαν μάλιστα ότι αυτή την πρωτοφανή διαδικασία για το συνδικαλιστικό κίνημα θα εποπτεύει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κος Μητσοτάκης (!), ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου (!) και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (!) με παρουσία πολυπληθούς αστυνομικής δύναμης και άλλων κατασταλτικών δυνάμεων. Και όλη αυτή η κινητοποίηση … στρατού και αεροπορίας για να κρατήσει την καρέκλα του ο Παναγόπουλος και η παρέα του!
Μπροστά σε αυτόν τον πλήρη εξευτελισμό και το αδιέξοδο, ακόμα και την ύστατη στιγμή, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ στην Ε.Ε. της ΓΣΕΕ απεύθυναν πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου με τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες σε μέρος και ημερομηνίες που θα αποφασίσει η ίδια ηγεσία της ΓΣΕΕ!
Συνέδριο με τις διαδικασίες του καταστατικού της Συνομοσπονδίας που αφορούν τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, οι αντιπρόσωποι, να γίνει συζήτηση για τα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και να αποφασίσουν με δημοκρατικές διαδικασίες.
Από την στιγμή που επικαλούνται την πλειοψηφία, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από την αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης την οποία τους ξανακαταθέτουμε. Αυτές οι διαδικασίες, εξάλλου, ακολουθήθηκαν στο Συνέδριο του ΕΚΑ, του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας, με τη συμφωνία των αντίστοιχων εκεί παρατάξεων. Πήραν μέρος όχι λίγες δεκάδες, αλλά 1202 αντιπρόσωποι που εκπροσώπησαν 104.000 ψηφίσαντες εργαζόμενους στα σωματεία! Πήραν αποφάσεις και ψήφισαν για την νέα διοίκηση του ΕΚΑ χωρίς ΜΑΤ, κρατική επέμβαση, τραμπουκισμούς, αποκλείοντας με δημοκρατικές διαδικασίες νόθους και εργοδότες.
Η πρόταση αυτή, όχι μόνο απορρίφθηκε από τη συγκεκριμένη ηγετική ομάδα, αλλά και απαντήθηκε με μπόλικο αντικομουνισμό, ύβρεις, απειλές και τρομοκρατία, παραπέμποντας σε άλλες «αλήστου μνήμης» εποχές.
Για να διατηρήσουν τις καρέκλες και το μηχανισμό τους, για να συνεχίσουν να βάζουν θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων, προσπαθούν να επιβάλουν μια δήθεν «συνεδριακή» διαδικασία, στην πράξη μια καθαρά εκλογική διαδικασία – πραξικόπημα.
Η κυβέρνηση φέρει μεγάλη ευθύνη! Καμιά δουλειά δεν έχει να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!
Οι σύνεδροι των εργαζομένων θα περνούν από τον έλεγχο και την έγκριση της αστυνομίας και μπροστά στον Μητσοτάκη, τον Εισαγγελέα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, θα καλούνται να αποφασίσουν «ελεύθερα» την επιλογή τους στο μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση της χώρας;
Αυτό θα γραφτεί στις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του συνδικαλιστικού κινήματος.
Ας γνωρίζουν ότι θα δώσουν λόγο στους εργαζόμενους, οι οποίοι δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου