Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019

Το ακροδεξιό «κράτος δικαίου», οι μπάτσοι και.. ο «εγκληματίας»...

Μετανάστης-μικροπωλητής, κακοποιείται βάναυσα από αστυνομικό (video)

Η εμμονή με τον νόμο, την τάξη, την πειθαρχία και την καταστολή, ως μέσα αντιμετώπισης των κοινωνικών φαινομένων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην γεωμετρική αποθράσυνση των κρατικών οργάνων, που βγάζουν σε βάρος των απόκληρων και των βιοπαλαιστών όλο τους το φασιστικό μένος.
Η ακροδεξιά ρητορική της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του πολιτικού κατεστημένου εν γένει, έχει ως αποτέλεσμα κατώτατοι κρατικοί υπάλληλοι να διαχειρίζονται το αμελητέο μερίδιο εξουσίας που τους έχει δοθεί, με τρόπο που ανασύρει μνήμες δικτατορίας και αποτυπώνει μεθόδους φασιστικού παρακράτους.

Ειδικά αν ο  στόχος είναι ένας μετανάστης που πουλά ομπρέλες για να ζήσει το κράτος και οι έμμισθοι πραιτοριανοί του μετατρέπονται σε απηνείς διώκτες του «εγκλήματος και του εγκληματία» την ίδια στιγμή που το σύνολο του πολιτικού και οικονομικού συστήματος εδράζεται στην οικονομική διαφθορά, στον χρηματισμό και στην δωροδοκία.
Το ακροδεξιό «κράτος δικαίου» εξαντλεί σε κατασταλτικό και δικαιικό επίπεδο την ολότητα του φορτίου της έννομης βίας που διαθέτει στους απόκληρους και στους αδύναμους. 
Απόρροια αυτού, είναι η επικράτηση εντός των σωμάτων καταστολής ακραίων, φασιστικών και μισάνθρωπων συμπεριφορών, που είτε προστατεύονται είτε πριμοδοτούνται, προκειμένου να επικρατήσει «ησυχία,τάξη και ασφάλεια» σε όλο το εύρος της κοινωνίας.
Το κράτος δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους…
ΒΙΝΤΕΟ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου