Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Κατάπτυστοι... Μπάτσοι...

Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής συνεχίζει τον τραμπουκισμό σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, που απειλήθηκε με σύλληψη από ομάδα ΔΙΑΣ, στη διάρκεια της εφημερίας της στην Ψυχιατρική Κλινική του «Θριάσιου», όταν ζήτησε από αστυνομικό συνοδό κρατούμενου ασθενή να μη φέρει το όπλο του μέσα στην κλινική για λόγους ασφαλείας των νοσηλευομένων. 
Η Ενωση αναφέρεται στην υποψηφιότητα της Αφροδίτης Ρέτζιου με το ΚΚΕ στις τελευταίες ευρωεκλογές και αφήνει αισχρά υπονοούμενα: «Εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις ''προοδευτικές τους ευαισθησίες'' θα φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και θα χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών, έκαναν λάθος και λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο». 

Συνεχίζοντας να εκτοξεύει βρωμιές και ασυναρτησίες, η Ενωση προτείνει «ιατρική ανίχνευση και αξιολόγηση της ανακοίνωσης της ΟΕΓΝΕ από την συγκεκριμένη κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου» και καταλήγει: «Καλούμε τα μέλη της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΓΝΕ) να ασχοληθούν με τα του οίκου τους για να εξαλείψουν χρόνιες παθογένειες (φακελάκια κ.ά.) για να σταματήσει το ξεζούμισμα των Ελλήνων πολιτών, κάτι για το οποίο δυστυχώς έχουμε γνώση και άποψη όλοι». 
Το αντιδραστικό και φασιστικό παραλήρημα της Ενωσης των αστυνομικών, που προσπαθεί να συγκαλύψει την αυθαιρεσία και τον τσαμπουκά, ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οτι μόνο «αυθόρμητα» και «μεμονωμένα» δεν έδρασαν οι ένοπλοι που μπούκαραν στο «Θριάσιο» και απείλησαν να συλλάβουν την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ.

Αντιδράσεις από συνδικαλιστικές οργανώσεις

Τον αυταρχισμό και την αστυνομική αυθαιρεσία σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους μια σειρά συνδικαλιστικές οργανώσεις.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα το συγκεκριμένο γεγονός και προειδοποιούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν έχουν θέση στα νοσοκομεία», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό» και ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται «το δικαίωμα των ασθενών μας σε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας απέναντι σε όποιον το τσαλαπατά».
Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, που «αντί να απολογηθεί για την τραμπούκικη συμπεριφορά μίας μικρής ομάδας αστυνομικών (το λιγότερο δηλαδή που θα μπορούσε να κάνει) δημοσίευσε μία κατάπτυστη φασιστικού περιεχομένου ανακοίνωση.
(...) Χαρακτηρίζει το να μην οπλοφορεί κάποιος σε ψυχιατρική κλινική ως "προοδευτική ευαισθησία"! Θεωρεί πως μπορεί ο κάθε αστυνομικός να ζητάει στοιχεία από εφημερεύοντα γιατρό όποτε του γουστάρει! Κατηγορεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς συλλήβδην ως "φακελάκηδες"! Αυτά έγραψαν και είπαν τα "λαγωνικά" της Διοίκησης της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής, οι οποίοι αφού πάταξαν την εγκληματικότητα σε Ανω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή, αποφάσισαν πως σειρά έχει το Θριάσιο Νοσοκομείο!».

«Γνωρίζουμε ότι όσο συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική, τόσο θα δυναμώνει η κρατική τρομοκρατία, που θα εκφράζεται με πολλούς τρόπους, όχι μόνο με επιθέσεις με ΜΑΤ και χημικά σε βάρος αγωνιζόμενων αλλά και με την καλλιέργεια κλίματος φόβου μέσα στους χώρους δουλειάς, ακόμα και μέσα στις δημόσιες μονάδες Υγείας», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους να απαντήσουν με συσπείρωση στα σωματεία και οργάνωση του αγώνα «για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών».

Από την πλευρά της, η ΕΙΝΑΠ καλεί τους συναδέλφους «να αντισταθούν στον εφησυχασμό και την υποταγή και να καταγγέλλουν άμεσα επεισόδια αυταρχισμού στα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων να τρομοκρατήσουν γιατρούς δεν είναι μεμονωμένο συμβάν και απορρέει από τη συνολική διαπαιδαγώγηση που έχουν από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία». Οσον αφορά την ανακοίνωση της Ενωσης των Αστυνομικών, υπογραμμίζει ότι η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού «βολεύει το σύστημα».

Την αυταρχική συμπεριφορά και την προσπάθεια εκφοβισμού καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «οι μέθοδοι αστυνομικής αυθαιρεσίας, που δεν είναι μεμονωμένες, δεν θα μείνουν αναπάντητες από το συνδικαλιστικό κίνημα». 
Τέλος, απαράδεκτο χαρακτηρίζει το περιστατικό η ΠΟΕΔΗΝ.

«Όχι αστυνομία ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και τους εργαζόμενους αλλά ενάντια στο έγκλημα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, με αφορμή το κρούσμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος της προέδρου της ΟΕΝΓΕ και διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής του Θριάσιου Νοσοκομείου. 

Συγκεκριμένα, η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, αναφέρει: 
«Η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών αρκετές φορές έχουμε εκφράσει τους την αντίθεσή μας με πρακτικές και τακτικές αυταρχισμού και καταστολής που εφαρμόζονται από την αστυνομία. Μας προβληματίζει η αυξανόμενη εμφάνιση καταδικασμένων στη συνείδηση όλων μας πρακτικών, που σίγουρα σχετίζονται με την αναγωγή του δόγματος "νόμος και τάξη" σε πρώτιστο ιδεολογικό και πολιτικό αξίωμα του κράτους και με τη διεύρυνση του νομικού πλαισίου για το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών και των δικαιωμάτων του λαού.
Ασφαλώς, η πολιτική ευθύνη βαρύνει τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ που όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, προκειμένου να υλοποιήσει τις αντιλαϊκές της πολιτικές, φουσκώνει τα πανιά και τα μυαλά των δυνάμεων καταστολής. Αυτή η πολιτική ενισχύει αντικειμενικά όλους τους ακροδεξιούς και φασιστικούς θύλακες στους κόλπους τους αστυνομίας. Οι δυνάμεις αυτές, με δεδομένη την υλοποιούμενη κυβερνητική πολιτική στον τομέα της δημόσιας τάξης, προσβλέπουν σε μεγαλύτερη από την προηγούμενη κυβέρνηση ανοχή, αν όχι συνενοχή, στην άσκηση της αστυνομικής βίας.
Όμως, πρωταρχικά υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοί μας (εκτιμούμε μια μειοψηφία που δυστυχώς δίνει αρνητικό στίγμα για το σύνολο των εν ενεργεία συναδέλφων μας), καθώς και οι αστυνομικές ενώσεις που καλύπτουν και υποθάλπτουν την αστυνομική αυθαιρεσία.
Η αυταρχική συμπεριφορά των συναδέλφων μας στο πρόσφατο περιστατικό με την εφημερεύουσα ψυχίατρο στο Θριάσιο Νοσοκομείο αποτελεί επιτομή παραβίασης του Κώδικα Αστυνομικής Δεοντολογίας (Π.Δ. 254/2004) και είναι καταδικαστέα. Αναβιώνει το αξίωμα του αλήστου μνήμης αστυνομικού κράτους "νόμος είναι ότι πει ο αστυνόμος", αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση και νομικό πλαίσιο για τη φρούρηση των ασθενών κρατουμένων υπάρχει (Π.Δ. 215/2006) και οδηγίες μπορούσαν να ζητηθούν και η νομιμότητα των ενεργειών μπορούσε να διασφαλιστεί, χωρίς η συμπεριφορά των αστυνομικών να δημιουργήσει συγκρουσιακές καταστάσεις.
Επίσης, αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε η ανακοίνωση που εκδόθηκε για το περιστατικό από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Το ΔΣ της ένωσης αντί να καταδικάσει την απαράδεκτη τακτική των συναδέλφων μας ή σε κάθε περίπτωση να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να θέσει τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί με τη φρούρηση κρατουμένων ασθενών (τήρηση αναλογίας κρατουμένων-φρουρών, επικινδυνότητα κ.α), έδωσε νέα διάσταση στη διαβόητη ρήση "το κράτος είστε εσείς", στρεφόμενο ως τιμητής, τόσο κατά της καταγγέλλουσας ψυχιάτρου που είναι συνδικαλίστρια, κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών και γενικότερα κατά των νοσοκομειακών γιατρών. 
Με την ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τι είδους συνδικαλισμό και ποιες λογικές υπηρετεί. Είναι ο κυβερνητικός συντεχνιακός συνδικαλισμός που δεν μπορεί να αντιπαραθέσει αγώνες και υπηρετεί λογικές κοινωνικού αυτοματισμού, ξεχνώντας ότι "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί".
H Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην αστυνομική αυθαιρεσία και την καταστολή. 
Καταδικάζουμε απερίφραστα την αυταρχική συμπεριφορά των συναδέλφων μας, όπως και την κατάπτυστη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για το συγκεκριμένο περιστατικό. 
Πιστεύουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των εν ενεργεία συναδέλφων μας, όπως και οι ομοσπονδίες και ενώσεις τους, βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες και μεθοδεύσεις και τους καλούμε να διαχωρίσουν τη θέση τους.
Τιμάμε το έργο που παρέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο λαό μας και τον αγώνα τους για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους. Όχι αστυνομία ενάντια στους νοσοκομειακούς γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους αλλά αποκλειστικά ενάντια στο έγκλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου