Ζαμπούκος... |
Γιατί δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα αντιδράσει στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και στην προσπάθεια να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι όχι μέσα στις συνελεύσεις τους, αλλά σε κάποιο χώρο με τους εργοδοτικούς μηχανισμούς πάνω από το κεφάλι τους και γιατί δήλωσε ότι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου δεν θα περάσει!
Το άρθρο μάλιστα του Ζαμπούκα τιτλοφορείται «κύριε Κουτσούμπα, ξέρετε τι σημαίνει δημοκρατία;» και σ’ αυτό χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές οι αντιδράσεις του ΚΚΕ στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Εκεί ξιφουλκεί εναντίον του Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΚΚΕ, με αφορμή την αντίθεση στην προωθούμενη επέκταση του αντισυνδικαλιστικού νόμου που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πέρα από το 50+1 που προβλέπει για την κήρυξη απεργίας, πλέον η νέα κυβέρνηση θέλει να γίνεται και ηλεκτρονικά με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
Ενοχλήθηκε λοιπόν ο αρθρογράφος για τις αιτιάσεις περί “ηλεκτρονικού φακελώματος”. Κι αυτό γιατί, έχει τη μαγική λύση, οι εργαζόμενοι να ψηφίζουν “από το κινητό τους”, ελεύθερα και χωρίς καμία πίεση, από προϊστάμενους και αφεντικά φανταζόμαστε, από το κινητό τους, σε ένα κέντρο ψηφιακής διαχείρισης διακομματικό. Δηλαδή κάθε φορά που θα είναι να γίνει απεργία σε μια από τις εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις της χώρας, θα συνεδριάζει κάποια επιτροπή των κομμάτων για να ελέγχει τα αποτελέσματα. Πόσο καλύτερη τη φαντάζεστε τη δημοκρατία δηλαδή;
Το βασικό για τον Ζαμπούκο και τα αφεντικά του είναι οι εργαζόμενοι να μην έρθουν σε επαφή με τον κόσμο, με τους συναδέλφους, να ψηφίσουν από τον καναπέ του σπιτιού τους, όπως κάνουν ζάπινγκ στην τηλεόραση ή σερφάρουν σε διάφορες σελίδες από το κινητό. Μη τυχόν και έρθουν μεταξύ τους οι εργάτες έξω από τη δουλειά τους και τους μπαίνουν τίποτα “περίεργες ιδέες”, όπως χαρακτήρισε ο Ζαμπούκος τις απόψεις του Κουτσούμπα και του κόμματός του. Μόνο εκεί μέσα, σκυφτά, και εξίσου σκυφτοί εκτός αυτής, πάνω από ένα τηλεχειριστήριο ψήφου. Θα επιλέγουν ηλεκτρονικά και με ασφάλεια, για να υπάρχει αρχείο, πότε ψήφισαν, τι ακριβώς, αν ταυτίζεται η γνώμη τους με το καλό της επιχείρησης ή όχι.
Ο εργοδότης δηλαδή θα επιτηρεί τι ψηφίζει ο εργαζόμενος και θα μπορεί να τον εκβιάζει; Μα πόσο καχύποπτοι είστε; Αφού δημοκρατία έχουμε, πού ακούστηκε αυτό; Εδώ ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, όπου για παράδειγμα εργαζόμενοι και επιχειρηματίες θα συμφωνήσουν από κοινού για την επταήμερη εργασία, δίπλα από το τραπέζι όπου θα κάτσουν ο λύκος με το αρνί για να συζητήσουν τι φαΐ θα μπει πάνω στο τραπέζι. Κι αν δε συμφωνήσουν, τόσο το χειρότερο για το αρνί -και τους εργαζόμενους. Κάνετε λες και σε αυτή τη χώρα υπάρχουν αφεντικά που πάνε μαζί με τον εργάτη στο ΑΤΜ για να κάνουν μαζί ανάληψη του δώρου Χριστουγέννων και να τους το επιστρέψει σε μετρητά.
Σε άλλο σημείο, διαστρεβλώνει χυδαία την πολεμική του κόμματος, για να μιλήσει για “τρομοκρατία” που προαναγγέλλει ο γγ στις αποφάσεις της κυβέρνησης, επιχειρώντας προφανώς στη δημιουργία συνειρμών και εντυπώσεων και χαρακτηρίζει τον Κουτσούμπα «απόλυτο ιεροεξεταστή» που με το 5% θέλει να κρίνει το 40% του λαού που ψήφισε ΝΔ.
Ακόμα στρέφει τα βέλη του στα παιδιά της ΚΝΕ, τα οποία επιχειρεί να παρουσιάσει ως “υπνωτισμένα” πρόβατα, που κατεβάζει εν είδει τσομπάνη προσωπικά ο Κουτσούμπας στο δρόμο για το άσυλο. Μπορεί να είναι μόνο 200 ή 300, γιατί τόσους τους έβγαλε με το αετίσιο μάτι του, αλλά τον ενοχλούν τόσο πολύ, όπως και το ΚΚΕ εξάλλου που εμμέσως πλην σαφώς ζητά την απαγόρευση των μιαρών αυτών οργανισμών. Τι άλλο μπορεί να εννοεί με τη φράση:
Δεν είναι απίστευτος; Κι ακόμα πιο απίστευτοι δεν είμαστε όλοι εμείς που συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι το ΚΚΕ μπορεί να διαθέτει κάθε ασυλία στην λεκτική -τουλάχιστον- τρομοκρατία που ασκεί στην κοινωνία; Που επιτρέπουμε στις οργανώσεις του να προσηλυτίζουν χιλιάδες νέα παιδιά μέσα από έναν κώδικα αξιών, ρομαντικό, ουτοπικό και για αυτόν το λόγο γοητευτικό;
Και παρακάτω: “Κάποτε πρέπει να ξαναδούμε τι γίνεται με το ΚΚΕ και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα.”
Ο Ζαμπούκος δεν είναι φυσικά ο εφευρέτης της ιδέας περί κατάργησης της “ασυλίας” στο ΚΚΕ. Η φιλολογία αυτή υπάρχει χρόνια, ενώ στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την ακούσαμε, με παραλλαγμένες διατυπώσεις, και από “αριστερά” χείλη. Απλά οι “δεξιοί” νιώθουν πως μπορούν να το φωνάξουν χωρίς δισταγμό και να το βάλουν σε υψηλή θέση στην ατζέντα τους, αφού δεν πάει άλλο ο κ. Κουτσούμπας να είναι συμπαθής σε μεγάλο κοινό.
Θα αναφερθούμε στη δημοκρατία που πρεσβεύει όχι ο Κουτσούμπας και το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί, αλλά ο Ζαμπούκος και το πολιτικό σύστημα που εκπροσωπεί, μιας και αποφάσισε να παραδώσει μαθήματα δημοκρατίας.
Ο Ζαμπούκος μας περνάει είτε για μεγάλα ζώα, είτε για μεγάλους μ@λάκες, αφού τολμάει και γράφει όλα αυτά τέσσερα μόλις χρόνια μετά από εκείνο το δημοψήφισμα του οποίου το αποτέλεσμα πήραν οι διάφοροι Ζαμπούκοι και το έκαναν κουρελόχαρτο, το έκαναν κωλόχαρτο, τέσσερα μόλις χρόνια μετά από τη στιγμή που ο Ελληνικός λαός ψήφισε στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας «ΟΧΙ» και οι Ζαμπούκοι και τ’ αφεντικά τους πήραν το «ΟΧΙ» και σε μία νύχτα το έκαναν «ΝΑΙ», γιατί το «ΝΑΙ» γούσταραν αυτοί. Μάλιστα διάφοροι κονδυλοφόροι βγήκαν να υπερασπίσουν εκείνο το πολιτικό πραξικόπημα χαρακτηρίζοντας τον Ελληνικό λαό από ανώριμο μέχρι ηλίθιο. Αυτοί λοιπόν που υπεράσπιζαν πριν τέσσερα χρόνια εκείνην την συνταγματική εκτροπή από το ίδιο το αστικό τους σύνταγμα, αυτοί οι ίδιοι σήμερα τολμούν και μιλούν για δημοκρατία και μάλιστα εγκαλούν τον Κουτσούμπα και το ΚΚΕ.
Δεν πάει πολύ Ζαμπούκο να μιλάς εσύ μαζί με το σύστημα που υποστηρίζεις για δημοκρατία;! Δεν πάει πολύ θρασύτατε Ζαμπούκο, όταν το «ΟΧΙ» που έγινε «ΝΑΙ» δεν είναι δα και καμιά αρχαία ιστορία, να βγάζεις γλώσσα και να παραδίδεις μαθήματα δημοκρατίας;! Εσύ από πού μέχρι πού σεβάστηκες τη δημοκρατία Ζαμπούκο, όταν το «ΟΧΙ» γινόταν «ΝΑΙ»;! Μπορείς να μας πεις;
Σε ένα πράγμα πάντως θα συμφωνήσουμε : “Είναι άλλη η «δημοκρατία» του κ. Κουτσούμπα και άλλη η δική τους”. Η δημοκρατία που ονειρεύονται ο Ζαμπούκος και τα αφεντικά του, μοιάζει με televoting στη Eurovision, ήσυχα, από τον καναπέ και μόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν είναι τυχαίες οι σκέψεις που υπάρχουν από τη νέα κυβέρνηση για συνταγματική θεσμοθέτηση της κυβερνητικής τετραετίας. Είναι οι ίδιοι Ζαμπούκοι που παρουσιάζουν τις εκλογικές αναμετρήσεις ως εκβιασμό “δώστε μου αυτοδυναμία ή θα σας πάω στην κάλπη με βατραχοπέδιλα”, οι ίδιοι που θρηνούν σαν καταστροφή για τις “αγορές” κάθε έκφραση της λαϊκής βούλησης εκτός του προγραμματισμένου.
Ο Ζαμπούκος και οι διάφοροι Ζαμπούκοι δεν υπερασπίζουν τη δημοκρατία. Υπερασπίζουν την αστική δημοκρατία, υπερασπίζουν δηλαδή τη δημοκρατία που κάνει μόνο αυτό που συμφέρει τους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Ο Ζαμπούκος και οι διάφοροι Ζαμπούκοι σέβονται τη λαϊκή ετυμηγορία μόνο όταν αυτή εναρμονίζεται με τα συμφέροντα των αφεντικών τους κι έτσι ενώ θυμούνται ότι η Νέα Δημοκρατία πήρε σήμερα 40%, ξεχνούν ότι το «ΟΧΙ» πήρε πριν από τέσσερα χρόνια 63%! Σωστά κύριε Ζαμπούκο;!
Πράγματι δεν είναι αυτή η δημοκρατία των κομμουνιστών και δυστυχώς για τον κύριο Ζαμπούκο και τη συνομοταξία του, πολλοί ακόμα προσπάθησαν στα 100 χρόνια της ιστορίας των κομμουνιστών στην Ελλάδα να τους δασκαλέψουν, στέλνοντάς τους να χτίσουν “νέους Παρθενώνες” κι απέτυχαν.
Δεν ξέρουμε αν ευαγγελίζεται τις ίδιες συνταγές, τι τον κάνει όμως να πιστεύει πως αυτή τη φορά θα έχουν μεγαλύτερη επιτυχία;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου