Σελίδες

13 Ιουν 2019

Η ταυτόχρονη άνοδος και πτώση της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ

Τα δυο αυτά αντιλαϊκά συνονθυλεύματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής, το ένα με αριστερό πρόσημο και το άλλο με φασιστικό, ανέβηκαν μαζί και έπεσαν μαζί γιατί το ίδιο το σύστημα τα προωθούσε χέρι – χέρι για να συνθλίψουν τον λαό, το ένα από τα αριστερά και το άλλο από τα ακροδεξιά.
Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,60% ήταν στην πέμπτη θέση και η Χρυσή Αυγή 0,20% ήταν στη δέκατη θέση.
Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,78% ήταν στη δεύτερη θέση και η Χρυσή Αυγή με 6,97% ήταν στην έκτη θέση.

Στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,89% ήταν στην δεύτερη θέση και η Χρυσή Αυγή με 6,92% ήταν στην πέμπτη θέση.
Στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,56% ήταν στην πρώτη θέση και η Χρυσή Αυγή με 9,39% ήταν στην τρίτη θέση.
Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ με 36,34% ήταν στην πρώτη θέση και η Χρυσή Αυγή με 6,28% ήταν στην τρίτη θέση.
Στις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ με 35,46% ήταν στην πρώτη θέση και η Χρυσή Αυγή με 6,99% ήταν στην τρίτη θέση.
Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,76% ήταν στη δεύτερη θέση και η Χρυσή Αυγή με 4,88% ήταν στην πέμπτη θέση.
Φαίνεται από την εξέλιξη των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής καθώς και από τις θέσεις που λάμβαναν στην κατάταξη των εκλογικών μαχών ότι τα δύο αυτά αντιλαϊκά συνονθυλεύματα ακολούθησαν την ίδια ακριβώς πορεία στην άνοδο και στην πτώση. Αυτό δεν έγινε τυχαία. Και τα δύο αυτά αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία διαφαινόταν το 2009, ήρθαν όχι απλά για να διακόψουν τη συγκεκριμένη πορεία, αλλά και για να επιβάλουν, ο καθένας με τον τρόπο του, στον Ελληνικό λαό αυτά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι. 
ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ανδρώθηκαν στις αποπροσανατολιστικές «πλατείες» παρέα με τους αναρχοασφαλίτες και άλλους παρακρατικούς. 
ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν με σφοδρότητα μέσα στις πλατείες στο ταξικό κίνημα είτε με κραυγές «έξω τα κόμματα από τις πλατείες» είτε με πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ. 
ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή ανέλαβαν δράση για να φοβίσουν και να απογοητεύσουν τον Ελληνικό λαό, να τον στείλουν στον καναπέ του κι εκεί να τον γδάρουν ζωντανό. 
ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή σχεδόν ολοκλήρωσαν το κανιβαλικό τους έργο για λογαριασμό του συστήματος.
Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στις βουλευτικές εκλογές του 2019. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή μέχρι τώρα ακολούθησαν παράλληλη πορεία, ανέβηκαν ταυτόχρονα και πέφτουν ταυτόχρονα αφήνοντας πίσω τους τις στάχτες και τα αποκαΐδια του λαού, και αυτού που πίστεψε στα ψέματα και στις απάτες των οπορτουνιστών και των φασιστών και του υπόλοιπου που πλήρωσε τις επιλογές αυτών που εμπιστεύτηκαν τους αριστερούς απατεώνες και τους ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου