Σελίδες

18 Μαΐ 2019

Η γροθιά απέναντι στη χούφτα

Με μπανάκια στη λάσπη, με τις οικογένειες των τρολ να προσκυνάνε διαδικτυακά τα επιδοματάκια που σκορπάει ο ηγεμών του οπορτουνισμού, με ξεβράκωτες χρυσόσκονες να διακοσμούν τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες των καθαριστριών, πάμε στις εκλογές ανάμεσα σε καπνούς από μολότοφ και δακρυγόνα, που προσπαθούν να κρύψουν απ' τα μάτια και τα αυτιά του ψηφοφόρου τα τρία μεγάλα γράμματα, ΚΚΕ, και το γαρίφαλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Οχι ότι δεν είμαστε μαθημένοι να βγάζουν δόντια οι εχθροί. Ομως οι δήθεν αριστεροί που ψήφιζαν σχεδόν το εκατό τοις εκατό όλων των αντιλαϊκών αποφάσεων της ΕΕ την περασμένη πενταετία, που έβαλαν τον τόπο στην αμερικανοΝΑΤΟική μπούκα του πολέμου, που συμμάχησαν με τον διαβολικό Τραμπ και ανακύκλωσαν στα ψηφοδέλτιά τους φασισταριά, μας καλούν όχι να ψηφίσουμε αλλά να στοιχηματίσουμε σε μια άθλια κοκορομαχία δυο εκλεκτών του κεφαλαίου.
Με τον Μεταξά να μπαινοβγαίνει στα ΣΥΡΙΖΑίικα σποτάκια και τον Αρη να πετιέται σαν τρικάκι, μπας και οι πλανημένοι κι απογοητευμένοι αριστεροί ψιλοσκιαχτούν ότι θα χάσουν το προεκλογικό επίδομα και δεν περάσουν απέναντι, εμείς παλεύουμε να τσακιστεί απ' την υψωμένη μας γροθιά η θρασύτατα υψωμένη παρασιτική τους χούφτα. Για να περάσει ο λαός απέναντι, εκεί που δεν κάνει κουμάντο ο αφέντης, το κέρδος, η ελεγχόμενη πείνα, η ψεύτικη πατρίδα, ο λύκος που φυλάει τα πρόβατα, οι θαλασσοπνιγμένοι που εξασφαλίζουν Νόμπελ και οι συμφωνίες σαν των Πρεσπών, που λαδώνουν τους μεντεσέδες της Κερκόπορτας.

Ισως τώρα που η φασιστομαυρίλα στην Ευρώπη φοράει τα καλά της και λεκιάζει συστηματικά κι από τα μέσα τους λαούς, κι ο αντικομμουνισμός σαν θεσμοθετημένος στρατός από τερμίτες κατατρώει τα θεμέλια των λαϊκών κατακτήσεων, η ενδυνάμωση του ΚΚΕ είναι ένα μήνυμα πέρα από τα σύνορα. Είναι συνάμα και ελπίδα και καθήκον απέναντι στο μέλλον. Είναι και χρέος και τιμή απέναντι σε εκατομμύρια νεκρούς που έπεσαν σπάζοντας τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι ενθάρρυνση σε όσους δεν εγκλωβίζονται στα φριχτά στενά ανάμεσα στην παροχή και την κάλπη.
Αυτές οι εκλογές είναι ένας κρίσιμος αγώνας σε μια μάχη διαρκείας για να μείνουν και στους δήμους και στις Περιφέρειες και στις Βρυξέλλες υψωμένες οι κόκκινες γροθιές και να μη μετατραπούν, και από τα δεξιά και από τα αριστερά, σε ψοφοδεείς χούφτες , σε ανοιχτές παλάμες απλωμένες σε ζητιανιά, με αντίτιμο την παρασημοφόρηση από τα αφεντικά των αντιπροσώπων τους στο αστικό πάνθεον των υποτακτικών.

Αυτό σημαίνει περνάω απέναντι. Εκεί που μπορείς να ξεχωρίσεις τη μόρφωση από το μόρφωμα, τη δουλειά από τη δουλεία, την εργατική τάξη που επιβάλλει τους νόμους της από το νόμο που επιβάλλεται στην εργατική τάξη. Εκεί που η πρόοδος, η καινοτομία, το φως είναι απαίτηση κρατημένη γερά σε υψωμένη γροθιά κι όχι διαπραγματεύσιμη οπορτουνίστικη χούφτα γεμάτη ξέφτια δανεικής εξουσίας. 
Οχι! Δε στοιχηματίζουμε. Ψηφίζουμε. ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» και θα ξεφτίσουν μια και καλή οι κοκορομαχίες. Για να πάρουμε την εξουσία κι όχι να τη χουφτώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου