Σελίδες

3 Απρ 2019

Ποιος ξεπλένει το ΣΥΡΙΖΑ που ξεπλένει τη Χ.Α.???

Δεν ήταν δυνατόν οι “πρωτοβουλίες” κι οι “σχέσεις” ΣΥΡΙΖΑ – ΧΑ σε κεντρικό επίπεδο (βλέπε π.χ. εδώ) να μην είχαν αντανάκλαση και στα “τοπικά επίπεδα”.
Πριν λοιπόν ακόμα χαθεί η ηχώ των “καλεσμάτων” που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, μέσα από όλα τα μεγάφωνά του για “ενωμένο αντιφασιστικό αγώνα”… Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι των “νουθετήσεων” προς το ΚΚΕ (και σ’ εμένα προσωπικά υπήρξαν) για το θέμα αυτό, από μέρους των συνεταίρων του Καμένου… Πριν αλέκτωρ λαλήσει… άπαξ… Νάτο το φιστικάκι.
Στο συνδυασμό λέει του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Μυτιλήνης,
εμφιλοχώρησε ένας που το καλοκαίρι έβαζε τα στήθια του για να μην πάνε οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες για μπάνιο στην πλαζ. Τον δε πρόσφατο χειμώνα υπερασπίστηκε με άλλο τόσο πάθος, το γνωστό “σταυρό του Απελή” των Χριστιανοταλιμπάν προσφυγοκυνηγών της αντιμεταναστευτικής υστερίας.
Αυτός ήταν μέχρι προχτές στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη της Μυτιλήνης
ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ‘ΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ…
Αλίμονο. Πάνω που οι κονδυλοφόροι της “μόνιμης δεξιάς ανανέωσης” μας εγκαλούσαν για το ότι “δεν φωνάζουμε πολύ δυνατά για το σταυρό του Απελή”, ένας σταυρός του Απελή «ΝΑ με το συμπάθιο» φύτρωσε μέσα στο ψηφοδέλτιό τους.
Σχεδίαζα λοιπόν κι εγώ να γράψω κάτι για να… «αποκαλύψω» το θέμα. Αλλά μας πρόλαβε ο ίδιος ο συνδυασμός “Με πυξίδα τον πολίτη”, της Εριφύλης και του ΣΥΡΙΖΑ κι ανακοίνωσε ότι αποπέμπει από το ψηφοδέλτιό του ένα Δημήτρη Κόρακα, που αφού τον ανακοίνωσαν σαν υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά έμαθαν πως όταν προηγούμενα ζούσε στα Γιάννενα, είχε πλούσια (δεν έχετε ιδέα πόσο πλούσια),  χρυσαυγήτικη δραστηριότητα. Ιδρυτικό μέλος της Χ.Α., σε ηγετική θέση της οργάνωσης από την αρχή, με καταγγελίες από τοπικούς φορείς και τύπο, κλπ. (βλέπε εδώ και εδώ)
Κόντεψα να την πατήσω. Άρχισα να γράφω νομίζοντας ότι απέλασαν αυτόν που είπα πριν, με την πλαζ και το σταυρό του Απελή. Ευτυχώς πήρα είδηση ότι… αυτός είναι άλλος. Δύο τα φασιστίκια. (Παρακαλώ να μη διορθωθεί η «ορθογραφία»). Τι να… “αποκαλύψεις” μετά από αυτά; Τι άλλο χρειάζεται; Μόνο να κουνάς το κεφάλι σου με πολιτική (τουλάχιστον) αηδία.
«ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΥΤΕΨΑΝ»…
“Μας τον φύτεψαν”… “έλειπε”… “τον πιστέψαμε”… «επιπολαιότητα … “καταγγέλλει” η επικεφαλής του συνδυασμού που “ανέλαβε και την ευθύνη”. Ας το δεχτούμε. Σας τον “φύτεψαν”.
Εσείς με τόση “αντιρατσιστική εμπειρία”, δεν πήρατε είδηση τίποτα; Ολόκληρο αντιφασιστικό μέτωπο κάνετε και την πατήσατε στο… ποιοι θα το αποτελούν;
Τι συζητήσατε μαζί του πριν τον βάλετε στο ψηφοδέλτιο; Μάλλον ό,τι συζητούσε κι ο Τσίπρας με τον Καμένο.
Απόψεις για πολιτικά και ιδεολογικά θέματα δεν είχε; Σας τις έκρυψε; Ή από «επιπολαιότητα» δε σας ένοιαζε;
Το ότι με τον συγκεκριμένο είχε ξαναγίνει στα Γιάννενα ο ίδιος ντόρος το 2014, όταν «εμφιλοχώρησε» σε δημοτικό συνδιασμό της… δεξιάς, δεν το ξέρατε; Εσείς οργάνωση στα Γιάννενα δεν είχατε; Έστω ένα κινητό με… Google δεν είχατε;
Κι εν πάση περιπτώσει, το ερώτημα έπαψε πια. Δεν είναι “ποιος ξεπλένει τη Χρυσή Αυγή”. Το πραγματικό ερώτημα είναι “ποιος ξεπλένει το ΣΥΡΙΖΑ που ξεπλένει τη Χ.Α.”
ΑΛΛΟ ΣΑΣ ΦΥΤΕΨΑΝ…
Άλλο σας “φύτεψαν” παιδιά. Σας φύτεψαν κάποτε το σπόρο της “ανανεωτικής σοσιαλδημοκρατίας” και σας τον ποτίζουν συστηματικά με όλα τα ποτιστήρια του συστήματος. Τον αντικομουνισμό, το “ρεαλισμό”, την “καρέκλα”, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την υποταγή, τα βραβεία του Τραμπ, την οικονομία της ανταγωνιστικότητας, της ανταποδοτικότητας, του κέρδους και του κόστους. Μόνο που άμα φυτρώσει σ’ ένα μυαλό ο νόμος κέρδους, κόστους, ύστερα δεν ξέρεις πόσα αγκάθια θάχει το φυτό. Γιατί… “Η Σοσιαλδημοκρατία είναι αντικειμενικά η μετριοπαθής πτέρυγα του φασισμού. Δηλαδή ο φασισμός και η σοσιαλδημοκρατία, δεν είναι αντίποδας, αλλά δίδυμοι”… είπε «κάποιος» κάποτε. Και τώρα σας το λέω (το υπενθυμίζω) εγώ.
Υ.Γ. Για να μη σας κρατώ σε αγωνία, να σας πω ότι ο «σταυροφόρος του Απελή», το πρώτο φιστίκι που βγήκε στον αέρα του τοπικού τύπου, είναι ακόμα στο συνδυασμό.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/4/19, 10:15 μ.μ.

    Με λίγα λόγια: Οι μεν (ΝΔ) ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού, οι δε (ΣΥΡΙΖΑ) τον ξεπλένουν με κάθε ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή