Σελίδες

18 Απρ 2019

Οι λαθροχειρίες της συνδικαλιστικής μαφίας συνεχίζονται

«Τίποτε δεν τους δίδαξαν οι άδοξες προσπάθειές τους να επιβάλλουν συνέδριο νόθων και εργοδοτών, το γεγονός ότι δεν τους στήριξε ποτέ κανείς εργάτης, ούτε στην Καλαμάτα, ούτε στη Ρόδο» τονίζει το ΠΑΜΕ για τις 61 συνδικαλιστικές οργανώσεις που ζήτησαν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από την ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:
«Παρουσίασαν στα δικαστήρια έγγραφο 61 οργανώσεων που ζητούσαν με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων τον αποκλεισμό της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Είναι όμως έτσι;

  1. Με αποφάσεις που πάρθηκαν από τηλεφώνου και "δια περιφοράς" προσπάθησαν να αποσπάσουν τη στήριξη Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στην άθλια μεθόδευση της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.
  2. Ακόμα και στις οργανώσεις που πράγματι συνεδρίασαν, υπήρξαν ισχυρότατες αντιδράσεις των μελών των διοικήσεων στην πρόταση των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ομάδα Βασιλόπουλου/ΣΥΡΙΖΑ, να αποκλείσουν τη ΔΑΣ.
  3. Υπήρξαν οργανώσεις που "συνεδρίασαν" χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη της ΔΑΣ, όπως έγινε στην Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού.
  4. Παρουσιάζουν οργανώσεις που δήθεν πήραν τις αποφάσεις που παρήγγειλε η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ενώ στην πραγματικότητα ποτέ δεν αποφάσισαν να ζητήσουν τον αποκλεισμό της ΔΑΣ, όπως για παράδειγμα τα Εργατικά Κέντρα Αρκαδίας και Μεσολογγίου.
  5. Άλλα Εργατικά Κέντρα, όπως στα Κρέστενα, ή στην Έδεσσα, που παρουσιάζουν ότι δήθεν συνεδρίασαν, δεν έχουν ούτε καν τη στοιχειώδη λειτουργία μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Δεν έχουν ποτέ βγάλει ούτε μια ανακοίνωση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην περιοχή τους. Δεν έχουν την παραμικρή δράση. Παρ’ όλα αυτά παρουσίασαν στο δικαστήριο απόσπασμα πρακτικού συνεδρίασης.

Και η λίστα καθημερινά συμπληρώνεται με νέες λαθροχειρίες.
Είναι υπόλογοι στους εργαζόμενους για τη γραμμή τους μέσα στο εργατικό κίνημα, για το γεγονός ότι αποτελούν εδώ και δεκαετίες το στήριγμα των κυβερνήσεων και επιχειρηματικών ομίλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου