Σελίδες

8 Νοε 2018

Κατήφορος δίχως τέρμα

Κι εκεί που νόμιζε κανείς ότι η πλειοψηφία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ έχει πιάσει πάτο, ήρθε και η απαίτησή τους από την κυβέρνηση να αναλάβουν τα ΜΑΤ τη φρούρηση των συνεδρίων της, όπως και άλλων εργατικών οργανώσεων! Φρούρηση όχι από τίποτα ...εργοδοτικούς μηχανισμούς, που ενοχλούνται από τη «δράση» της ΓΣΕΕ, αλλά από εργαζόμενους που δεν ανέχονται άλλο τον εκφυλισμό και τη νοθεία. Πρόκειται πραγματικά για νέο στοιχείο στον αντιδραστικό κατήφορο των εργατοπατέρων, που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κινήσεις τους, που ειδικά τα τελευταία χρόνια στοιχειοθετούν τον ξεπεσμό τους.

Αλήθεια, από ποιους θέλει να «προστατευτεί» η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ; Από ποιους νιώθει ότι «κινδυνεύει»; Από αυτούς που υποτίθεται ότι «εκπροσωπεί»; Δηλαδή, από εργαζόμενους, σωματεία και συνδικαλιστές που κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και δεν ανέχονται άλλο τη βρωμιά και τη νοθεία που άπλωσαν σαν πανούκλα εδώ και δεκαετίες πάνω από το εργατικό κίνημα οι συνδικαλιστές της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών τους; Στην πραγματικότητα, η ΓΣΕΕ, με τη συνάντηση που έκανε με την υπουργό Δημόσιας Τάξης, απαίτησε κατασταλτικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, για να διαιωνίσει τον μηχανισμό αναπαραγωγής νόθων αντιπροσώπων, ώστε να διατηρήσει τις καρέκλες και τον συσχετισμό υπέρ της, δηλαδή για λογαριασμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
***
Και αυτή η ελεεινή πρωτοβουλία της
συνδικαλιστικής πλειοψηφίας αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης, της εργοδοσίας, του κράτους και των συνδικαλιστών τους για τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων. Μάλιστα, πρόκειται για σχεδιασμό που υλοποιείται ήδη, με χαρακτηριστικό και πιο πρόσφατο παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Κοζάνη, όπου ο εισαγγελέας καλεί σε απολογία συνδικαλιστές, με αφορμή τη μαζική τους παρέμβαση, με την οποία απαίτησαν να τηρηθούν σωστά οι διαδικασίες και να πάψουν τα φαινόμενα νοθείας στις εργασίες του συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου.
Η κίνηση αυτή της ΓΣΕΕ έρχεται να προστεθεί ως μια ακόμα σελίδα στη μαύρη βίβλο του εργατοπατερισμού. Προστίθεται στην απεργοσπαστική στάση της πλειοψηφίας της, στην υπονόμευση κάθε εργατικού αγώνα, όπως και της επικείμενης απεργίας που οργανώνεται εδώ και καιρό από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, την οποία επιχείρησαν να αποτρέψουν, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.
Προστίθεται στη στήριξη που παρέχει η ΓΣΕΕ στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, διαμορφώνοντας μαζί τους το αντιλαϊκό σχέδιο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, διαμορφώνοντας «συμμαχίες» με εκπροσώπους της εργοδοσίας, παρέχοντας κάλυψη στην κυβέρνηση για να εφαρμόσει τον νόμο «Βρούτση - Αχτσιόγλου» για την καθήλωση του κατώτατου μισθού. Προστίθεται στα βρώμικα κόλπα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, στην οποία βρίσκουν στέγη ακόμα και εργοδότες, που αναπτύσσουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι εργαζόμενους, που κατά τ' άλλα «εκπροσωπούν».
***
Είναι λογικό αυτός ο βρώμικος σχεδιασμός κυβέρνησης και εργοδοσίας σε βάρος των εργαζομένων, στον οποίο συμμετέχει ενεργά η ηγεσία της ΓΣΕΕ, να χρειάζεται και το μαστίγιο για να προχωρήσει. Και η συνδικαλιστική πλειοψηφία παίζει απροκάλυπτα το ρόλο του «λαγού» για μεγαλύτερη καταστολή σε βάρος όσων αγωνίζονται, όσων παλεύουν για την οργάνωση των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του κινήματος, για να φύγει η λέρα της νοθείας από τα συνδικάτα.
Κάθε καλοπροαίρετος αγωνιστής, κάθε αγνός συνδικαλιστής που προβληματίζεται για τη σημερινή κατάσταση στα συνδικάτα και στο κίνημα, πρέπει να πάρει θέση. Οχι μόνο να καταδικάσει την κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δεν έχει πάτο, τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην υπονόμευση του αγώνα, αλλά και να βάλει πλάτη για να πάψουν τέτοια φαινόμενα στο συνδικαλιστικό κίνημα, παλεύοντας μαζί με τις ταξικές δυνάμεις για την ανασύνταξη και την αναζωογόνησή του, μακριά από την επιρροή του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, των κομμάτων και των συνδικαλιστών τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου