Σελίδες

18 Νοε 2018

Τσίπρας και τανκς

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία…Ίσως να μην έχουμε ζήσει μεγάλες εξεγέρσεις βέβαια, αλλά ποια άλλη γενιά έχει δει νατοϊκή αριστερά, που διαδηλώνει μπροστά από την πρεσβεία και δε φωνάζει ούτε ένα σύνθημα, έτσι για ξεκάρφωμα, για τις ΗΠΑ και τον ιμπεριαλισμό; Αλλά δεν τα εκτιμάτε αυτά, γιατί θέλετε να έρθει ο Κούλης.

Στη χθεσινή πορεία τα μπλοκ των κομμουνιστών ήτανε μαζικά, δίνοντας τον τόνο. Η αστυνομία έδινε επισήμως 4.000 κι αν ίσχυε αυτή η αστεία εκτίμηση, θα σήμαινε πως η αριστερή μας κυβέρνηση κινητοποίησε περισσότερους αστυνομικούς από τους διαδηλωτές. Κι αν νιώθετε πως σας φτύνουν και μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, δε βρέχει. Είναι η αστυνομική “Αύρα” της ΜΑΤοϊκής αριστεράς.
Οι γνήσιοι πασόκοι του ΠΑΣΟΚ συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι τρέχοντας και τερμάτισαν πρώτοι σε χρόνο ρεκόρ, λες και πήγαν σε μαραθώνιο, αντί για πορεία. Το βράδυ, η περιοχή γύρω απ’τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με το κάδρο της Φώφης στην είσοδο θύμιζε εγκαταλελειμμένη πόλη, μ’άδειους δρόμους, όπου μπορούσε να παρκάρει κι αεροπλάνο ή έστω ένα από τα drones και τα ελικόπτερα που μας έδωσαν οι νατοϊκοί μας σύμμαχοι.

Άδεια η πόλη, πού πήγαν όλοι;
Βράδυ Σαββάτου κι εσύ ‘σαι κάπου (στο συνέδριο των δολοφόνων της Ρόζας).

Η ακόμα πιο γνήσιοι πασόκοι του Σύριζα τερμάτισαν τελευταίοι και καταϊδρωμένοι – εκτός από το αυτί τους, που δεν ιδρώνει με τίποτε – για να κλείσει η μέρα όπως ξεκίνησε.

Για να ξεκινήσει στο ενδιάμεσο η κανονική πορεία, το εθιμοτυπικό επιβάλλει να κινήσουν πρώτα τα μπλοκ του ΚΚΕ, να κάνουν ελιγμό από την Πανεπιστημίου και να ξεκινήσουν επιτέλους οι προπορευόμενοι για να μη μείνουν στο τέλος. Κι οι έσχατοι έσονται πρώτοι…

Στρίβοντας στην Πανεπιστημίου συναντήσαμε και τα 25 άτομα του Μερα25, όπου προστέθηκε αργότερα κι ο Βαρουφάκης (άλλος γνωστός πολέμιος των ΗΠΑ κι αυτός) με το “προωθημένο” σύνθημα “Τότε ήταν τα τανκς, τώρα είναι τα funds”. Άλλο αν μέχρι το ’15 έβαζαν σχεδόν διλημματικά το σύνθημα “Τσίπρας ή funds”, που τελικά αποδείχτηκε κάλπικο μετά την πρώτη κάλπη.

Απ’τα κόκκινα μαζικά μπλοκ, ξεχώρισε η χακί αλυσίδα των φαντάρων να τονίζει πως δεν έχουν καμία δουλειά στις νατοϊκές, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πως δε φοβούνται τις συνέπειες, τις μεταθέσεις, τις επερωτήσεις των χρυσαυγιτών στη βουλή και άλλες απόπειρες τρομοκράτησής τους.

Κι αν τα κυβερνητικά γκεσέμια που κατέβηκαν χθες στους δρόμους κόπτονται ειλικρινά να μην έρθει “ποτέ πια φασισμός” στη χώρα μας, ιδού πεδίου δόξη λαμπρό μπροστά τους. Έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, τόσο για τα χρυσαύγουλα, όσο και για τα δικαιώματα των φαντάρων. Εκτός κι αν εφαρμόζουν το δόγμα Λαλιώτη: Άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα (και ο στρατός των μετακλητών).


Τραυματίας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση από τα ΜΑΤ των και απλά κάθονται και χαζεύουν το έργο τους...ούτε καν να φωνάξουν ασθενοφόρο. Αυτό ακριβώς σημαίνει «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι»
108 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου