Σελίδες

19 Οκτ 2018

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Tο σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου» ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πάρε όσες περισσότερες βάσεις του θανάτου θες

Συνεχίζεται η επικίνδυνη πολιτική εξυπηρέτησης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων που είναι επικίνδυνη για τους λαούς των Βαλκανίων και για την οποία υπάρχει στρατηγική ταύτιση όλων των κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής το βράδυ της Πέμπτης.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, σημείωσε ότι είναι πιθανό να εκφράζει αντιθέσεις για το πώς θα εφαρμοσθεί η πολιτική ταύτισης με τα αμερικανικά συμφέροντα, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική αναβαθμίζεται από τη στιγμή που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών. Υπογράμμισε ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση και ότι το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου» ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε πάρε όσες περισσότερες βάσεις του θανάτου θες.
Για την ΠΓΔΜ και τη Συμφωνία των Πρεσπών ανέδειξε τις συνεχείς εκβιαστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ και παραγόντων της ΕΕ και ότι το ζητούμενο είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ που είναι παράγοντας αστάθειας στην περιοχή όπου ήδη ανοίγουν ζητήματα συνόρων μεταξύ του Κοσσόβου, της Αλβανίας και της Σερβίας. Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ δεν συμφωνεί και θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Για τις εκλογές στη Βαυαρία σημείωσε ότι εκφράστηκε λαϊκή δυσαρέσκεια και το ζητούμενο είναι προς τα πού αυτή θα κατευθυνθεί διότι οι Πράσινοι δεν έχουν διαφορές, συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ, ενώ όπως είπε στη Γερμανία δεν υπάρχει ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα. Σχολιάζοντας τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται σε μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα ενάντια στην ΕΕ, σημείωσε ότι όσοι έχουν καταλάβει το τι είναι ΕΕ ας κάνουν το βήμα προς το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου