Σελίδες

24 Σεπ 2018

Βρείτε τις διαφορές: Ποια αντιστέκεται στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ και ποια έχει κοινές αξίες μαζί του;

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο προέρχεται από την εκδήλωση στην πρεσβεία του κράτους της Παλαιστίνης, με την παρουσία της Αχέντ Ταμίμι. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτ Καββαδία, την χρησιμοποιεί ως διακοσμητικό στοιχείο για να φτιάξειτην πολιτική της λεζάντα. Ποζάρει δίπλα στο σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα, δηλώνοντας χαρούμενη και συγκινημένη. Δε μας λέει όμως αν τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης που ενδεχομένως έβγαζε ήταν ανθρώπινα ή κροκοδείλια.


Αν ήξερε την πολιτική ιδιότητα της Καββαδία η Ταμίμι, ασφαλώς θα είχε αρκετά να της πει για τη στάση της κυβέρνησης που στηρίζει και τον Υπουργό Εξωτερικών της, Νίκο Κοτζιά, που μιλάει με περηφάνια για τις κοινές αξίες που έχουν η Ελλάδα και η Κύπρος με το Ισραήλ: δημοκρατία, ελευθερία κτλ, ενώ θα έπρεπε να πει “ΝΑΤΟ, ιμπεριαλισμός και κέρδη”.

Τι κοινές αξίες μπορεί να έχει η Καββαδία και η κυβέρνηση που στηρίζει με την Αχέντ Ταμίμι και τη δική της στάση ζωής; Το μόνο κοινό σε όλα αυτά είναι ο ιμπεριαλισμός. Η διαφορά είναι πως η Καββαδία (και η κάθε Καββαδία) τον στηρίζει, ενώ η Ταμίμι τον πολεμά με όποιον τρόπο μπορεί.
Η μία φορά το αυτοκολλητάκι της ΚΝΕ με το σύνθημα για την απελευθέρωσή της (Free Ahed Tamimi). Η άλλη θα μπορούσε να φορά ένα αυτοκόλλητο του ΝΑΤΟ, του Ισραήλ και να τραγουδά μαζί με τον Κοτζιά και λοιπούς Νατοϊκούς “We are the world…”.

3 σχόλια:

  1. Τι θα πει ξεφτίλα;
    Ξεφτίλα θα πει να είσαι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Καββαδία, να έχεις ψηφίσει κάθε μνημόνιο στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-ισραήλ, και να βγάζεις φώτο με Αχέντ Ταμίμι για να ξεπλυθείς στις λαϊκές συνειδήσεις και να αποκτήσεις αριστερό προσωπείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην συνάντηση έγινε ανάλυση των διαβολικά καλών σχεδίων του Ισραηλινού κράτους να αφανίσει τους συγγενείς, φίλους, ομοεθνείς της AhedTamimi και την αμέριστη υποστήριξη που έχει σε αυτά από την ελληνική κυβέρνηση.
    Η Αχέντ απάντησε με το αυτοκόλλητο από το Festival KNE στο πέτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο απατεώνας, συνεργάτης του διώκτη σου και δολοφόνου των φίλων σου, στήνεται δίπλα σου για αριστερό άλλοθι, αλλά εσύ ήδη ξέρεις ποιοι πολεμούν στο πλευρό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή