Σελίδες

11 Μαρ 2014

Μ. Παπαδόπουλος: Η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, η αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης (VIDEO)



«Η αιτία της αντιλαϊκής επίθεσης δεν είναι ούτε το ύψος του χρέους, ούτε το βάθος της κρίσης» τόνισε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» διευκρίνισε ότι «η αιτία είναι να θωρακιστεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών ομίλων απέναντι σε ανταγωνιστές».

«Επειδή η εργατική δύναμη σε άλλες χώρες είναι φθηνότερη, η κατεύθυνση είναι, είτε έχουμε κρίση, είτε ανάκαμψη, κατεδάφιση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση μισθών, κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με στόχο φθηνότερη εργατική δύναμη, αύξηση του βαθμού εκμετάλλευσης των εργαζομένων» ανέφερε. Όπως είπε, «σε αυτό είναι δεσμευμένα όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνιο, είτε δεν έχουν. Είτε έχουν τρόικα, είτε δεν έχουν».
Ο Μάκης Παπαδόπουλος επισήμανε ότι το παλιό και το καινούργιο στο πολιτικό σύστημα κρίνεται από το εάν ένα κόμμα είναι διατεθειμένο να συγκρουστεί με τον πραγματικό αντίπαλο που είναι η άρχουσα τάξη και η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το πραγματικά καινούργιο», είπε, «είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από την ΕΕ», προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο λαός θα υποβάλλεται σε «θυσίες δίχως τέλος». 
Στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε ότι ο λαός δεν πρέπει να επαναλάβει με άλλες ταμπέλες το ίδιο έργο που έζησε εδώ και 30 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. «Αλλάζουν ταμπέλες και πρόσωπα για να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που οδήγησε στη χρεοκοπία», είπε, προσθέτοντας ότι  «γι' αυτό και μπορεί το κάθε "ποτάμι" να δηλώνει ότι θα συνεργαστεί και με τους δυο βασικούς πόλους του σάπιου πολιτικού συστήματος, δηλαδή τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σχολιάζοντας τα παζάρια της κυβέρνησης με την τρόικα, διευκρίνισε ότι «καμία διαπραγμάτευση, από αυτές που γίνονται αυτές τις μέρες, δεν αφορά λαϊκά συμφέροντα. Αφορά μια κατανομή κερδών και ζημιών μεταξύ εγχώριων ομίλων και πιστωτών και μεταξύ μεγάλων βασικών ιμπεριαλιστικών κέντρων της Γερμανίας, των ΗΠΑ κλπ.».
902.gr

1 σχόλιο: