Σελίδες

15 Φεβ 2014

Ν. Σοφιανός: «Η απάντηση στους φασίστες είναι το ισχυρό ΚΚΕ παντού» (VIDEO)



Σε συγκέντρωση των Οργανώσεων του 1ου Διαμερίσματος Α΄ Αθήνας, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φλεβάρη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στα «πονηρά σενάρια» που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και φέρνουν τη Χρυσή Αυγή κυριολεκτικά «από το πουθενά» στο δεύτερο γύρο των εκλογών για το Δήμο Αθηναίων.
 Όπως τόνισε, όλη αυτή η μεθοδευμένη σεναριολογία έχει να κάνει με τον εγκλωβισμό του λαού. Στόχος σημείωσε ο υποψήφιος του δήμαρχος του ΚΚΕ στην Αθήνα, είναι «να πουν στο λαό προβάλλοντας το σκιάχτρο της νεοναζιστικής οργάνωσης, να νομιμοποιήσει την πολιτική που τον έχει καταδικάσει στη φτώχεια και την εξαθλίωση». Προσθέτοντας ότι, στο στημένο σκηνικό που διαμορφώνεται, με τους τρεις κυβερνητικούς υποψήφιους, με την αντιμνημονιακή θολούρα αλλά και τον «μπαμπούλα» του Κασιδιάρη δεν πρέπει να εγκλωβιστεί η λαϊκή ψήφος. «Η απάντηση στους φασίστες είναι οι κομμουνιστές, είναι το ισχυρό ΚΚΕ παντού, είναι το ισχυρό ΚΚΕ στο Δήμο, την ευρωβουλή, την περιφέρεια» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός.
Στη συνέχεια ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε στη μάχη των τριπλών εκλογών (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές), υπογραμμίζοντας ότι τα μέλη, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του κόμματος θα δώσουν αυτή τη μάχη μαζί με πολλούς εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους γυναίκες που -όπως είπε- «μπορεί να μην συμφωνούν σε όλα, να έχουν ενστάσεις σε πλευρές της πολιτικής μας, όμως καταλαβαίνουν ότι πρέπει να στηρίξουν το ΚΚΕ, καταλαβαίνουν ότι μπορούν να ακουμπήσουν σε αυτό το κόμμα, για να δυσκολέψουν το πέρασμα αυτής της πολιτικής και να δημιουργήσουν όρους ανατροπής.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών και τη σημασία που αυτό θα έχει, ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αθήνα Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι «είναι κρίσιμο μέγεθος το αν από τις κάλπες -και τις τρεις- θα βγει ισχυρό ΚΚΕ, ώστε με άλλους όρους, με άλλες δυνατότητες, με άλλη αυτοπεποίθηση, όχι μόνο όσοι ψήφισαν αλλά και όσοι θέλουν να ακουμπήσουν στο ΚΚΕ, θα βρεθούμε την επόμενη μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου