Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Κουίζ...

«Οι θυσίες χωρίς προοπτική οδηγούν τη χώρα σε πλήρη κοινωνική και πολιτική αστάθεια. Το ζητούμενο πλέον είναι, με βάση τη διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας, να προχωρήσουμε σε μια παραγωγική και μεταρρυθμιστική ανασυγκρότηση της χώρας... όχι συνέχιση του φαύλου κύκλου της λιτότητας. Διευθέτηση του χρέους. Μεταφορά ευρωπαϊκών αναπτυξιακών πόρων και εξυπηρέτηση του χρέους με βάση τους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ. Είναι μια ρεαλιστική βάση εθνικής συνεννόησης με την οποία μπορούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους - δανειστές μας. Ετσι μόνο διασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα». 
Σε ερώτηση κουίζ για το «ποιος προβάλλει αυτήν τη γραμμή;» η εύκολη απάντηση θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Ομως το απόσπασμα είναι από άρθρο του χτεσινού «Εθνους». Που δείχνει ότι ενισχύονται οι θέσεις στα τμήματα του κεφαλαίου στην Ελλάδα που αμφισβητούν την κυρίαρχη δημοσιονομική πολιτική της Ευρωζώνης, στην οποία ηγείται η Γερμανία, και πιέζουν την κυβέρνηση για πιο αποτελεσματική διαπραγμάτευση. 
Ο λαός να το πάρει αλλιώς. Αντεπίθεση για τα δικά του συμφέροντα.

Και όσοι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν τμήματα του κεφαλαίου που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική στην ΕΕ ας διαβάσουν τα παρακάτω:

«Η μνημονιακή συνταγή δεν προσφέρει πια λύσεις. Είναι ένα πρόγραμμα που δεν χρειάζεται πλέον η χώρα μας και δεν δίνει προοπτική στο λαό μας. Και πιστεύω ότι αυτό το ξέρουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και το ΔΝΤ που βρίσκονται σε αμηχανία - πολιτική και οικονομική - για το πώς θα αλλάξουν δρόμο.

Η πραγματική έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με το πρόγραμμα της τρόικας, όσο μεγάλη πολιτική ανοχή κι αν επιδείξουν οι δανειστές μας, όση αντοχή κι αν επιδείξει ακόμα ο λαός μας.

Το περιβόητο φως στην άκρη του τούνελ θα φανεί μόνο αν εμείς αποφασίσουμε να δουλέψουμε σκληρά και σοβαρά για να αναγεννηθεί η παραγωγική βάση της χώρας».


Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, χτες, ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, σε ημερίδα του ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση της Βιομηχανίας...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου