Σελίδες

20 Φεβ 2014

Θ. Παφίλης στον «ΑΝΤ1»: Οι ΜΚΟ είναι στρατευμένες στην ΕΕ (VIDEO)



Να καταργηθεί το αφορολόγητο πετρέλαιο που έχουν οι εφοπλιστές ζήτησε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».
Σχολιάζοντας την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων που είδε το φως της δημοσιότητας, ξεκαθάρισε ότι διαφεύγει το μεγαλύτερο θέμα. 

«Γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους; Να πώς γίνεται το λαθρεμπόριο. Γιατί πρέπει να πληρώνει φόρους ο αγρότης; Δεν παράγει και πρέπει να πληρώνει ακριβό πετρέλαιο; Γιατί πρέπει να πληρώνει ο Έλληνας για να ζεσταθεί;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε στην παρέμβασή του για να αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος.
Αναφερόμενος στις ΜΚΟ, σημείωσε ότι «το μόνο κόμμα που τις πολέμησε ήταν το ΚΚΕ». Όπως είπε, «χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν τις παραδοσιακές δομές του κινήματος όπως τα συνδικάτα και να τις αντικαταστήσουν με κάποιες ομάδες της "κοινωνίας των πολιτών" που όλα τα κόμματα προωθούσαν εκείνη την περίοδο». Μάλιστα, απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ του υπενθύμισε ότι «πρωταθλητές στις ΜΚΟ ήταν στελέχη δικά σας».
Ο Θανάσης Παφίλης επισήμανε ότι πρόκειται για οργανώσεις «στρατευμένες» στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η ΕΕ δημιούργησε τις υποδομές για να επεμβαίνει στα εσωτερικά χωρών», σημείωσε χαρακτηριστικά, φέρνοντας το παράδειγμα της Ουκρανίας. Επίσης ανέφερε το παράδειγμα 17 ΜΚΟ που πιάστηκαν την περίοδο του πόλεμου κατά της Γιουγκοσλαβίας γιατί έκαναν κατασκοπεία υπέρ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, υπογράμμισε ότι ζουν τα αποτελέσματα του καπιταλιστικού συστήματος, που το 2014 καταδικάζει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στη φτώχεια και στη δυστυχία, όταν οι δυνατότητες της κοινωνίας είναι τεράστιες και απίστευτες.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου