Σελίδες

17 Οκτ 2013

Γ. Γκιόκας: Να σταματήσουν οι διώξεις μαθητών και νέων εργαζομένων (VIDEO)



Να σταματήσει το μπαράζ διώξεων σε βάρος μαθητών και νέων εργαζομένων που αγωνίζονται, απαίτησε από την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
Η τοποθέτηση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, επειδή συμμετείχαν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 7 Οκτώβρη η Αστυνομία παρουσία εισαγγελέα συνέλαβε 20 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 12 μετά από παρέμβαση των γονιών αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους άλλους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης.
Ο Γιάννης Γκιόκας σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει εγκαινιάσει μια επικίνδυνη πρακτική. Όπως είπε, δεν πρόκειται για μοναδικό φαινόμενο αφού κάτι αντίστοιχο έγινε και στην Ηγουμενίτσα. Επίσης σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια καλούνται καθημερινά μαθητές μαζί και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, ενώ έχουμε ακόμη και κρούσματα εισβολής αστυνομικών της ΟΠΚΕ σε σχολεία.
«Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό γεγονός που συνδέεται με την όλη προσπάθεια της κυβέρνησης να ενοχοποιήσει την πάλη του λαού και της νεολαίας στο όνομα της θεωρίας των άκρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι οι μαθητές «δεν έκαναν τίποτα επιλήψιμο, δεν έκαναν καμία ζημία, δεν υπάρχει τίποτα που να δικαιολογεί τη δίωξη». Συμπλήρωσε πως με τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων τους, αυτά τα παιδιά είναι «στον αέρα».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου παρείχε πλήρη κάλυψη στις διώξεις, χαρακτηρίζοντας σύννομη την όλη διαδικασία. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να ποινικοποιήσει τη λαϊκή πάλη, ισχυρίστηκε ότι οι καταλήψεις «είναι ποινικό αδίκημα».
Ανταπαντώντας στον υπουργό, ο Γιάννης Γκιόκας υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται για  μεμονωμένο γεγονός. «Δεν είναι άσχετο από την προπαγανδιστική επιχείρηση περί άκρων, περί ανωμαλίας, περί βίας κλπ.», είπε, προσθέτοντας πως αποδεικνύεται από την πράξη ότι «στους παράγοντες της βίας και της αποσταθεροποίησης εντάσσετε και την πάλη κάποιων μαθητών».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου