Σελίδες

29 Αυγ 2013

Ελισαίος Βαγενάς στον ΣΚΑΪ 100,3: Ο λαός της Συρίας πρέπει να επιλέξει ο ίδιος το μέλλον του (AUDIO)




Τραγικές και πολύ επικίνδυνες για τους λαούς όχι μόνο της Συρίας αλλά και ολόκληρης της περιοχής, χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Με πρόσχημα τα χημικά σημείωσε, ετοιμάζεται μια επίθεση που μπορεί να διαρκέσει ορισμένες ημέρες, αλλά μπορεί να οδηγήσει και σε γενικότερη ανάφλεξη ολόκληρη την περιοχή με καταστροφικές συνέπειες και εξελίξεις, που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο και τον ίδιο τον ελληνικό λαό.
Αναφερόμενος στις αιτίες του πολέμου ο Ελισαίος Βαγενάς, ξεκαθάρισε ότι εντοπίζονται στην επιχείρηση μοιράσματος των κοιτασμάτων και των δρόμων ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και στην αντιπαράθεση με άλλες ανερχόμενες δυνάμεις.
«Θα είναι αποπροσανατολιστικό να πιστεύουμε ότι ο πόλεμος γίνεται για να έρθει η δημοκρατία στη Συρία» τόνισε ο Ελισαίος Βαγενάς. «Πώς μπορεί να σκέφτονται την δημοκρατία οι βασιλιάδες και οι πρίγκιπες του Κατάρ, του Ομάν κ.τ.λ. που στηρίζουν με κάθε τρόπο τους λεγόμενους "αντικαθεστωτικούς
" και δεν κοιτάνε πρώτα απ' όλα να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία στις χώρες αυτές;», αναρωτήθηκε, σημειώνοντας ότι «ο λαός της Συρίας, πρέπει να έχει το δικαίωμα όπως κάθε λαός να επιλέγει ο ίδιος το μέλλον του».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου