Σελίδες

5 Ιουλ 2013

Με σχέδιο το τσάκισμα του λαού


Το 'να ψέμα πάνω στ' άλλο. Λίγες μέρες πριν με ολοσέλιδα αφιερώματα στον αστικό Τύπο οι φραουλάδες διαμαρτύρονταν γιατί δήθεν έχουν ζητήσει 4.000 εργάτες από τον ΟΑΕΔ αλλά παρουσιάστηκαν μόνο 10.
Χρειάστηκε να πάει ένας και μόνο άνεργος (με όνομα και επώνυμο) στον ΟΑΕΔ της περιοχής για να διαπιστωθεί ότι οι φραουλάδες δεν έχουν καταθέσει καμία αίτηση για κανέναν εργάτη. Το ίδιο συμβαίνει με τα ροδάκινα και κάθε άλλο ανάλογο «ρεπορτάζ» που προσπαθεί να πείσει την εργατική τάξη ότι φταίει που είναι άνεργη.
Το αίσχος συμπληρώνεται με τα γνωστά από την εποχή του «αυριανισμού» ρεπορτάζ για τα μαγαζιά που είναι γεμάτα και τα αυτοκίνητα που πλημμυρίζουν τους δρόμους.

Η σχετική προπαγάνδα χρειάζεται στην κυβέρνηση για να πείσει ότι την ώρα που η ίδια ισχυρίζεται ότι με την πολιτική της ξεπερνιέται η κρίση, μόνο κάτι άχρηστοι και τεμπέληδες εργάτες μιλάνε για κρίση: «είναι μυστήριο τι ακριβώς θέλουν» αυτοί που καταγράφονται ως άνεργοι, δηλώνει δήθεν απορημένος ο αρθρογράφος στην «Καθημερινή».
Το θράσος ορισμένων έχει ξεπεράσει το ιστορικό αντίστοιχο της Αντουανέτας που αναρωτιόταν γιατί δεν τρώνε οι πεινασμένοι παντεσπάνι...
***
Την ίδια ώρα μια άλλη μερίδα δημοσιογράφων, η πιο «λαϊκιά», προσπαθεί κάπως να το συμμαζέψει και μ' αφορμή το φορολογικό περιγράφει την κατάσταση. Κανέναν δεν τον έπιασε ο πόνος για τη φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων. Να συμμαζέψουν τ' ασυμμάζευτα προσπαθούν και να ρίξουν το φταίξιμο στην «προχειρότητα» άντε και σε κάποιον ανεγκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο.
Ομως τίποτα δεν έγινε από λάθος. Οπως εντοπίστηκε ήδη από τον χτεσινό «Ρ», «με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ σαν αρπακτικά εφορμούν σε βάρος του λαού με νέα φοροληστεία και ταυτόχρονη προκλητική μείωση της φορολόγησης του κεφαλαίου. Με το ένα χέρι τσακίζουν διαρκώς τους εργαζόμενους και με το άλλο χέρι δίνουν απλόχερα δώρα στο κεφάλαιο, γιατί αυτό υπηρετεί το στόχο της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι τα δικαιώματα του λαού και εκείνα της πλουτοκρατίας είναι ασυμβίβαστα (...) η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της δε θα σταματήσουν να τσακίζουν με όλους τους τρόπους τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα».
Ασχετο: Για την Αίγυπτο σε άλλες στήλες τα γεγονότα. Από 'δω μια επισήμανση μιας και εντοπίστηκε από το «Al Jazeera»: Εκείνα τα λέιζερ που «έγραφαν» στον ουρανό «the game is over» δεν έμοιαζαν και πολύ για όπλο του λαϊκού κινήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου