Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Προκλητικές δηλώσεις των γκεμπελίσκων της συγκυβέρνησης για να δικαιολογήσουν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ


Τη βία, την καταστολή και την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων με σκοπό να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» η πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων, υπερασπίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΣίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την κινητοποίηση δεκάδων συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας και την απαράδεκτη καταστολή της από τη συγκυβέρνηση.
Επιχειρώντας να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλώνει ότι «όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους. Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση».
Προκλητικότατα, για να δικαιολογήσει τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου δε διστάζει να καταφύγει σε απαράδεκτα ψέματα, κάνοντας λόγο για «επιδρομή στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας, για υλικές καταστροφές και απειλές εναντίον του», που «στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα», όπως ισχυρίζεται.

Σε ανάλογο ύφος η δήλωση του υπουργού ΕργασίαςΓ. Βρούτση, ο οποίος παρά την ιδιότητά του, επίμονα αρνείται να συναντήσει οποιοδήποτε εκπρόσωπο εργαζομένων και έχει ανοιχτή την πόρτα του μόνο για τους εργοδότες και τις απαιτήσεις τους που αποτελούν εντολή για την τρικομματική κυβέρνηση.
«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων... Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων», δήλωσε θρασύτατα ο υπουργός, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά γιατί είναι υπουργός εργοδοσίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου