Σελίδες

28 Ιαν 2013

Θ. Κωνσταντινίδης: Κυβερνητική η ευθύνη για την ένταση της καταστολής (VIDEO)




Την επέμβαση των ΜΑΤ στο σταθμό των διοδίων του Αιγινίου, τις προσαγωγές και τους τραυματισμούς, ακόμα και ανηλίκων διαδηλωτών, κατήγγειλε από το βήμα της βουλής ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης. Σημείωσε πως η κυβέρνηση φέρει πολιτική ευθύνη  για τη συνεχώς αυξανόμενη ένταση  της καταστολής.

    Πιστός στην κυβερνητική λογική της μηδενικής ανοχής στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, ο υφυπουργός Εργασίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως -αν και δε γνωρίζει το συγκεκριμένο περιστατικό-  θα πρέπει να μπαίνει στη ζυγαριά των κινητοποιήσεων το γενικότερο καλό «που δεν είναι άλλο από το δημόσιο συμφέρον, πτυχή του οποίου είναι και η ελεύθερη πρόσβαση στις συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα».
«Η κινητοποίηση δεν είχε κανένα χαρακτήρα να εμποδίσει την κυκλοφορία, αλλά ακριβώς τον αντίθετο. Να απαλλάξει τους ανθρώπους, που χαρατσώνονται μέσα σε αυτές τις συνθήκες, από ένα επιπλέον κόστος σε ένα δρόμο που έχει παραδοθεί εδώ και πολλά χρόνια σε κυκλοφορία», απάντησε ο Θ. Κωνσταντινίδης.
Επεσήμανε ωστόσο, πως ακόμα και άδικη να ήταν η διαμαρτυρία, δε μπορεί η κυβέρνηση να απαντά με μια τόσο συχνή χρήση των ΜΑΤ που «σπάνε κεφάλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου