Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Το ΚΚΕ για τα απολειφάδια - Τάπα no1

Η χτεσινή τεράστια συγκέντρωση του ΣΕΦ ήταν ξεχωριστή. Ενθουσιώδης, μαχητική από κάθε πλευρά, αντάξια των 95 χρόνων του ηρωικού ΚΚΕ. Mπορείτε να παρακολουθήσετε και να διαβάσετε όλη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα αλλά και την συναυλία που ακολούθησε σε έργα του Μίκη Θεοδωράκη. 

Και επειδή πολλοί λένε πολλά για το ΚΚΕ (με πρώτο στο χορό το Βήμα- εννοείται- και δίπλα γνωστούς και σεσσημασμένους οπορτουνιστές τύπου Λαφαζανής κτλ) να και μία τρομερή τάπα από τη χτεσινή ομιλία:


"Αυτό που τους ενοχλεί, που τους εξαγριώνει, είναι η ωρίμανση της συλλογικής σκέψης του Κόμματος, η επεξεργασία από το ΚΚΕ σύγχρονης επαναστατικής στρατηγικής.
Ακριβώς σε αυτό οφείλεται και η γνωστή πρακτική, να προσπαθούν να αποκόψουν από όλη αυτή την Ιστορία του Κόμματος, από την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, τους ηγέτες του, να τους τοποθετούν ακόμα και έξω από τα ιστορικά πλαίσια της εποχής τους. Να μιλούν άλλοτε για ηρωοποίηση του ενός ή του άλλου, όταν το Κόμμα αναφέρεται στην αναμφισβήτητη προσφορά τους, προσπαθώντας έτσι να τους μειώσουν, να τους συκοφαντήσουν στο λαό, στη νεολαία, που δεν έχει ζήσει σε αυτές τις περιόδους…
Και άλλοτε να μιλούν για αποκαθήλωση, για υπονόμευση, όταν το Κόμμα συλλογικά επεξεργάζεται για στιγμές, για αποφάσεις, που εκ των υστέρων κρίνονται ως αρνητικές για τις εξελίξεις, ή ως λάθη γραμμής, στρατηγικής, πάλι προσπαθώντας να τους συκοφαντήσουν δήθεν υπερασπίζοντάς τους.
Αλλά, όπως έγραφε κι ο Λένιν: "Όσο ζούσαν οι μεγάλοι επαναστάτες, οι τάξεις των καταπιεστών τους καταδίωκαν συνεχώς και αντιμετώπιζαν τη διδασκαλία τους με την πιο άγρια μανία, με το πιο λυσσασμένο μίσος, με την πιο αχαλίνωτη εκστρατεία ψευτιάς και συκοφαντίας. Ύστερα από το θάνατό τους γίνονται προσπάθειες να τους μετατρέψουν σε αβλαβή εικονίσματα, σα να λέμε να τους αγιοποιήσουν, να δώσουν κάποια δόξα στο όνομά τους για παρηγοριά των καταπιεζόμενων τάξεων και για την αποβλάκωσή τους, ευνουχίζοντας το περιεχόμενο της επαναστατικής διδασκαλίας, στομώνοντας την επαναστατική της αιχμή, εκχυδαΐζοντας την".
Τα ίδια έκαναν πάντα, τα ίδια κάνουν και τώρα. Μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για την Ιστορία ήταν ο Νίκος Ζαχαριάδης, τώρα μετά το 19ο Συνέδριο είναι ο Χαρίλαος Φλωράκης, που δήθεν τους παίρνουν υπό την προστασία τους τα διάφορα απολειφάδια του οπορτουνισμού, που και οι συγκεκριμένοι ηγέτες τούς αντιπάλεψαν. "Παλιά μου τέχνη, κόσκινο".
[...]
Το Κόμμα μας, χωρίς να υποτιμά το ρόλο της ξεχωριστής προσωπικότητας στην ιστορία, ξέρει πολύ καλά ότι η ιστορία είναι έργο και δημιουργία τελικά μόνο των ίδιων των λαϊκών μαζών.
Η ουσία, βέβαια, σε όλα αυτά βρίσκεται αλλού. "Καρφί στο μάτι" των αστών και των οπορτουνιστών είναι τα συμπεράσματα από τη μελέτη της Ιστορίας του Κόμματος, τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση. "Καρφί στο μάτι τους" η επεξεργασία επαναστατικής στρατηγικής του ΚΚΕ, οι αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του, το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του".


ΠΗΓΗ: RED ATTACK

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου