Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013

Επιστολή φαντάρων από την Ελευθερούπολη Καβάλας ενάντια στον πόλεμο στη Συρία και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν


Στρατιώτες από της 193ης Μοίρας Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (Μ.ΠΕΠ.) στην Ελευθερούπολη Καβάλας με επιστολή τους ενώνουν τη φωνή τους με το λαϊκό κίνημα και απαιτούν να μην εμπλακεί η Ελλάδα στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
Ολόκληρη η επιστολή:
«Είμαστε στρατιώτες της 193ης Μ.ΠΕΠ. που παρακολουθούμε με φρίκη το νέο έγκλημα που ετοιμάζεται σε βάρος του Συριακού λαού. Με το πρόσχημα της χρήσης χημικών όπλων (που με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλα δείχνουν πως χρήση των επικίνδυνων χημικών κάνουν οι λεγόμενες αντικαθεστωτικές δυνάμεις), οι ΗΠΑ και η ΕΕ ετοιμάζουν νέα επίθεση με στόχο να βάλουν χέρι στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τους δρόμους πετρελαίου.
Γνωρίζουμε καλά ότι ποτέ δε νοιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη, αντίθετα όποτε τους βόλευε τα τσαλαπατούσαν. Είναι ακριβώς η ίδια δικαιολογία που χρησιμοποίησαν πριν μερικά χρόνια για να κάνουν το ίδιο και να αιματοκυλίσουν το λαό του Ιράκ.
Οι Έλληνες στρατιώτες έχουμε καθήκον να υπερασπιζόμαστε τα σύνορα της χώρας μας. Η όποια συμμετοχή έμμεση ή άμεση της Ελλάδας στον πόλεμο, εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας τα κυριαρχικά δικαιώματα του λαού και την άμυνα.
Ως παιδιά του ελληνικού λαού ενώνουμε τη φωνή μας με το λαϊκό κίνημα και απαιτούμε:

  • Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ούτε σε υποδομές ούτε σε ανθρώπινο δυναμικό εναντίον της Συρίας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας της περιοχής.
Μαζί με το λαό λέμε όχι στον πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν.
Στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας στην 193η Μ.ΠΕΠ.
Ελευθερούπολη Καβάλας».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου