Σελίδες

14 Αυγ 2013

«Νέα»-«Βήμα»: Πρωταγωνιστές και οργανωτές της αντιΚΚΕ προπαγάνδας και του χαφιεδισμού

Η αστική τάξη έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτη. 
Προκειμένου να υπερασπιστεί την εξουσία της, την ιδιοκτησία της, τον πλούτο που αποσπά από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και να προωθήσει τους αντιλαϊκούς της σχεδιασμούς, χρησιμοποιεί τα πάντα για να αντιμετωπίσει το ΚΚΕ και το εργατικό - λαϊκό κίνημα: Ψέμα, συκοφαντία, προβοκάτσια, εξαγορά, παρανομία, εξορίες, δολοφονίες. 
Ενα από τα πιο ισχυρά της όπλα είναι οι εφημερίδες της και συνολικά τα ΜΜΕ που ελέγχει. Τα «Νέα» και το «Βήμα» των Λαμπράκηδων (από την εποχή του Ελ. Βενιζέλου) και τώρα του Ψυχάρη αποτελεί την αντικομμουνιστική δημοσιογραφική της ναυαρχίδα. 

Αυτό δίνει συνήθως την κατεύθυνση της αντιΚΚΕ προπαγάνδας που τα άλλα μέσα αναπαράγουν, επεξεργάζονται και συνεχίζουν. 
Βοηθά τα αστικά κόμματα και καλύπτει τα κενά και την ολιγωρία, ακόμα και την αδυναμία που εμφανίζουν στον τομέα αυτό. 
Με ιδιαίτερο ζήλο και μεθοδικότητα αναδεικνύει και προβάλλει κάθε οπορτουνιστική αντιΚΚΕ δύναμη. 
Τα δικά του αντιΚΚΕ «επιχειρήματα» υιοθετούν στην προπαγάνδα τους, επαναλαμβάνουν τα οπορτουνιστικά κόμματα. Τα «Νέα» και το «Βήμα» σε κάθε φάση και ανάλογα τις ανάγκες αναλαμβάνουν να ηγηθούν της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. 
Προεκλογικά για να εμποδιστούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα να ψηφίσουν ΚΚΕ. 
Ενόψει των Συνεδρίων του ΚΚΕ με στόχο να ασκήσει πίεση, να δυσφημίσει τη γραμμή του ΚΚΕ και να δημιουργήσει ακόμη και ρήγματα στο ίδιο το Κόμμα. 
Σε κρίσιμες μάχες και περιόδους όξυνσης της ταξικής πάλης και της πολιτικής αντιπαράθεσης να υπονομεύει και να προβοκάρει την πολιτική και τη δράση του ΚΚΕ.
Οσο κι αν ψάξει κανείς δεν πρόκειται να βρει πολεμική κατά του ΚΚΕ με βάση τις θέσεις που έχει το ίδιο. Ενα άρθρο που να δείχνει ότι το ΚΚΕ λάθεψε ή έπεσε έξω στις εκτιμήσεις του.
Μπροστά στην αδυναμία των αστικών κομμάτων να διαχειριστούν όπως παλιά την κρίση του συστήματός τους, να κρύψουν τη χρεοκοπία τους και την αντιδραστική πολιτική τους, να χειραγωγήσουν με τους παλιούς τρόπους και μέσα τις λαϊκές συνειδήσεις, ακόμα και να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ, που η πολιτική του επιβεβαιώνεται και το κύρος του ανεβαίνει ακόμα και σε τμήματα εργαζομένων και μεσαίων στρωμάτων που αποτελούσαν σταθερό στήριγμα της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα και οι μηχανισμοί του συστήματος αφήνουν τα προσχήματα και καταφεύγουν σε ωμό, χυδαίο αντικομμουνισμό.
Μαζί τους και ο «ΔΟΛ» δείχνει την κατεύθυνση. 
Προχωρά πέρα από τη συκοφαντία και στρώνει το έδαφος προς την αντικομμουνιστική εξαχρείωση. 
Ο στόχος σαφής: Να νομιμοποιηθούν ο χαφιεδισμός και η παρέμβαση των μηχανισμών του συστήματος σε βάρος των Οργανώσεων, της λειτουργίας του ΚΚΕ. 
Να χαρακτηριστεί η άρνηση υποταγής του Κόμματος αντιδημοκρατική εκτροπή, σεχταρισμός, σταλινισμός κ.λπ.

Είναι ολοφάνερο ότι η επίθεση του Συγκροτήματος Λαμπράκη εχει μακροπρόθεσμο στόχο, εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική αντιμετώπισης του ΚΚΕ από το αστικό κράτος. 
Εφόσον δεν μπόρεσαν να το συντρίψουν, δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, επιχειρούν με κάθε τρόπο να δημιουργήσουν ρήγματα στο εσωτερικό του, θέλουν να βάλουν εμπόδια και να υπονομεύσουν την εσωκομματική του λειτουργία και δημοκρατία. Ξανασηκώνουν τις σημαίες του πιο χυδαίου αντικομμουνισμού, καλλιεργώντας το έδαφος για να δικαιολογηθούν η ωμή τρομοκρατική και κρατική παρέμβαση κατά του ΚΚΕ και του ταξικού κινήματος. 
Η εργατική τάξη και ο λαός έχουν εμπειρία και ο καπιταλισμός και η δικτατορία των μονοπωλίων αποδεικνύουν καθημερινά ποια είναι η δημοκρατία τους. 
Ολο και πιο απροκάλυπτα επαναλαμβάνουν διαρκώς, με άλλα λόγια, αυτό που έλεγε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος: «Ο ελληνικός λαός επιτρέπεται να πιστεύει σε όλα, εκτός από τον κομμουνισμό».

Η αντιΚΚΕ εξαχρείωση και η επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού δε μαρτυρούν όμως την ισχύ τους, τη σιγουριά τους για το σύστημά τους και τις δυνατότητές του. 
Δείχνουν τη μεγάλη τους αδυναμία, τον τρόμο τους απέναντι στο Κόμμα της εργατικής τάξης που δεν τους φοβάται και με όπλο την επιστημονική του θεωρία, τις επεξεργασίες του, την εμπειρία του, έχει εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις του και στην εργατική τάξη και το λαό. 
Η αντιΚΚΕ επιχείρηση των κομμάτων και των μηχανισμών του συστήματος θα έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα απ' αυτό που υπολογίζουν οι εμπνευστές και εκτελεστές της.

Υ.Γ. 
Μια "σταγόνα" ιστορία. (Κόκκινος Ανεμος)
Σε αυτόν τον τόπο γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά.
 Ο ρόλος του καθενός , ιδιαίτερα όλων αυτών που συνεργάστηκαν με τους Ναζί, ήταν απολύτως ευδιάκριτος.
Και αν πολλοί έχουν ξεχάσει, με το αζημίωτο βεβαια, οι κομμουνιστές για λόγους που δεν αναλύουμε τώρα , αλλα και που δε χρειάζεται , ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. 
Είμαστε εδώ για να τους θυμίζουμε ποιοι πραγματικά είναι.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου