Σελίδες

26 Αυγ 2013

Βραβεία Νόμπελ Ειρήνης να δοθούν και στους «αφανείς ήρωες»...

«αφανείς ήρωες»...
Όπως είναι γνωστό, φέτος το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το έλαβε η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ενώ το 2009 το ίδιο βραβείο έλαβε και ο πρώτος έγχρωμος Αμερικανός Πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, η εκλογή του οποίου είχε προκαλέσει «ρίγη συγκίνησης» τόσο στα αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και στους οπορτουνιστικούς κύκλους της Ευρώπης και διεθνώς.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του βραβείου «ειρήνης» στην ΕΕ και απ' αυτήν ακούστηκαν οι πολεμοχαρείς ιαχές για την έναρξη ενός νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στη Συρία. Ο δε έγχρωμος Πρόεδρος πρωτοστατεί στη διεξαγωγή του, στέλνοντας όλο και περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροπλάνα στην περιοχή. Το μοτίβο τους γνωστό: Το συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε όπλα μαζικής καταστροφής, χημικά όπλα. Στέλνουμε τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ να το επιβεβαιώσουν και μετά απ' αυτό θα μιλήσουν τα σύγχρονα ...«εξάσφαιρα», δηλαδή οι πύραυλοι, τα βομβαρδιστικά μας, τα αεροπλανοφόρα μας.

Αλήθεια, τι «θαυμαστή» λογική! Έχουμε αποφασίσει να «τους αλλάξουμε φώτα», αλλά στέλνουμε και τους «ειδικούς» για να μας δώσουν και το «πράσινο φως», έτσι «για τα μάτια του κόσμου». Ακριβώς όπως και πριν δέκα χρόνια με την αμερικανοΝΑΤΟική εισβολή στο Ιράκ. Οι ομοιότητες είναι κάτι παραπάνω από προφανείς!
Μετά από όλες αυτές οι εξελίξεις, πρέπει να ομολογήσουμε πως αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στην επιτροπή που κατανέμει κάθε έτος αυτά τα περιβόητα «βραβεία Νόμπελ Ειρήνης». Οι άνθρωποι είναι φωστήρες! Είναι πολύ μπροστά! Ξέρουν ακριβώς σε ποιον θα δώσουν το βραβείο, μαντεύοντας και τις εξελίξεις που έρχονται. Όσο πιο πολύ αίμα μπορεί να χύσει κάποιος, με όσο μεγαλύτερο ψέμα μπορεί να χρησιμοποιήσει, αυτός θα πάρει και το βραβείο!
Ωστόσο, πρέπει η επιτροπή να σκεφτεί και ευρύτερα, για να μοιράσει και κανένα βραβείο και στους «αφανείς ήρωες» της ιμπεριαλιστικής «ειρήνης». Πρώτα απ' όλα σ' αυτούς που είναι έτοιμοι (βλέπε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) να παραχωρήσουν τη βάση της Σούδας, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το Άκτιο, τη Λάρισα και κάθε σχετική υποδομή για να μπορέσουν οι «νομπελούχοι» να αιματοκυλίσουν ακόμη περισσότερο τους λαούς.
Επιπλέον, πρέπει να καθιερωθεί και το «χάλκινο μετάλλιο» Νόμπελ, το οποίο φέτος δικαιωματικά θα έπρεπε να παραλάβει ο κ. Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά το λεγόμενο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, για τη σαφέστατη στάση, της «ηχηρής σιωπής» τους (βλέπε επί της ουσίας στήριξης) στις προετοιμασίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Πραγματικά, από την εποχή ακόμη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, πριν 100 χρόνια, οι οπορτουνιστές και οι σοσιαλδημοκράτες είναι οι καλύτεροι «νεροκουβαλητές» στο «μύλο» της αστικής τάξης και στα ζητήματα της ειρήνης και του πολέμου! Είναι οι καλύτερες «μοιρολογήτρες» του «Διεθνούς Δικαίου», οι υμνολόγοι της «νέας αρχιτεκτονικής των διεθνών σχέσεων», του ελπιδοφόρου «πολυ-πολικού κόσμου», οι καλύτεροι «παπάδες» της ιμπεριαλιστικής ειρήνης και της δήθεν «διπλωματίας των πολιτών», του «ανέμου του Νότου» (βλέπε Ολάντ), ο καλύτερος «υμνητής» των νομπελούχων (ΕΕ και Ομπάμα). Ας δοθεί, επιτέλους, κι ένα βραβείο Νόμπελ όχι μόνον στους διαχειριστές του καπιταλισμού, αλλά και στους «απολογητές» του. Ή μήπως και γι' αυτό πρέπει οι άνθρωποι να περιμένουν;
*Ο Ελισαίος Βαγενάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/8/13, 1:36 π.μ.

    Τα χανουμάκια του ιμπερομπαμα σφαγεα των λαών :
    - Ο "αριστερός Αλέξης".
    - Ο Φώτης (το καλύτερο τσιμπούκι της αστικής τάξης).
    -Ο Αντώνης ( μπερδεψε τις πίτσες με τις π@υτσες) , αλλά το μυαλό είναι κολλημένο στα αδέλφια του, μπουμπουκος με την ευγενία και απο δρομακαιτιο, χιτλερ βλέπουμε & Καρατζαφυρερ, Βοριδης με τα ...ναζιστικα τσεκούρια & Πλεύρης αλλά και Μιχαλολιάκος και χρυσαυγουλα και βάλε αγγυλοτούς σταυρούς και γαμόσταυρα... , καθαροαιμος απογονος του Αδολφου, άπειρα άλλα χανουμάκια , προηγούμενης ναζιστικής κοπής, αλλά να μην ξεχνάμε και το τελευταίο απόβρασμα της συφιλιασμένης "βασιλικής" νοσταλγίας την περιβόητη "MIchel" , ελα ντε δεν ξερετε το βλαχαντερο , που στα Γιαννενα προσκύναγε το άλλο βλαχαντερο που την βάπτισε στην κολυμπύθρα του νεοναζισμού, Αννα Michel και τα απιδια του κοκκου , αλλά αυτο το απαλοιφάδι της μοναρχιας εισπρατει ετησιως 150.000 ευρώ...
    (λόγω αναπηρίας (πνευματικής) δεν θα ασχολειθω αλλο μαζι της ) ) ...
    άλλη φορά με πάρα πάρα πολλά ....
    Μπροστά της ο μπουμπούκος φαίνεται μπουμπούκι....
    Η ΛΙΣΤΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ
    ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΠΟΡΝΙΔΙΑ..
    ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ
    ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΟΣΟΥΜΕ.
    ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ...
    ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΛΟΥΚΟΜΑ,
    ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΛΟΥΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/8/13, 3:03 π.μ.

      καλά ξέχασες τον ΚΟΛΛΟΣΟ
      τον ΒΕΝΙΖΕΛΛΟ , τον ΑΤΟΦΙΟ ,
      έλα ντε ο... καθηγητής ,,,
      όπως λένε οι Σικελοί Μαφιόζοι...
      Ο κολλητός του ΑΚΗ , ο συνεταίρος του Παπαιωαννου, του Σημίτη, του (συνεπή αριστεριστή του ΕΚΚΕ ) ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ, του ΜΑΝΤΕΛΗ,
      της ΖΗΜΕΝΣ και ολων των ΜΗΖΕΝΣ... και ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 40ΕΤΙΑΣ ,,,
      Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ,
      ΚΑΙ Ο ΓΛΕΙΦΤΗΣ , ΡΕ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΦΑΛΑΙΝΑΣ...
      (συνειρμικα θυμήθικα τον σύντροφο σοσια ληστή ΚΡΑΞΗ , έφαγε πολλααα μαζί με τον καβαλιέρε , όλοι μαζί σοσιαλ ληστές , σωματικά του έμοιαζε περίπου, αλλά αν και οι Ιταλοί τον εξόρισαν ( καλύτερα , την κοπάνησε στην Λιβίη) , ο συναιτέρος Μπερλουσκόνι, απο δεξιά οπτική γωνία πλέον συνεχίζει την ίδια πρακτική, ( η πολιτική κλασσικά είναι αδιαμφησβητιτη, μέχρι και ο συντροφος ΝΤαλέμα σκότωσε τουλάχιστον 5000 άμαχους Γιουγκοσλάβους για να τον βάλουν στο πάνθεον των απογόνων του Χίτλερ, αλλά ο σύντροφος ΝΤΑΛΕΜΑ μαε τον σύντροφο ΟΚΕΤΟ (του ΑΛΕΞΗ , σύντροφοι και συνένοχοι..),
      Σήμερα βέβαια ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΚΕΤΤΟ, ΝΡΑΛΕΜΑ είναι της ίδιας πουτάνας παιδιά , που πούλησαν και την μάννα τους με μόνο αντάλλαγμα λίγη.... ελάχιστη εξουσία.
      ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑ...
      ΟΝΟΜΑ ΠΟΥΤΑΝΑΣ : ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
      ΑΜΟΙΒΗ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΩΝ : ΜΗΔΑΜΙΝΗ
      ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΗΣ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ
      ..............
      ...............
      ..............

      Διαγραφή