Σελίδες

28 Αυγ 2013

Καταγγελία της ΕΕΔΔΑ για την προετοιμαζόμενη επέμβαση στη Συρία


Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει την προετοιμαζόμενη επέμβαση ενάντια στη Συρία από τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για την αμέριστη στήριξή της στους σχεδιασμούς αυτούς τόσο με τη χρησιμοποίηση της βάσης της Σούδας όσο και άλλων υποδομών. Σχεδιασμοί που, μάλιστα, απέσπασαν τα συγχαρητήρια της αμερικανικής κυβέρνησης. Καταγγέλλει, επίσης, και τη στάση των ελληνικών κομμάτων εκείνων που, με κάθε πρόσχημα, νομιμοποιούν την επέμβαση αυτή.
Για πάνω από ένα χρόνο οι ιμπεριαλιστές προετοίμασαν το έδαφος για την επέμβαση αυτή και προσπάθησαν να τη δικαιολογήσουν στις συνειδήσεις των λαών. Πρώτα δημιούργησαν σκηνικό έντασης με τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς. Τώρα, χρησιμοποίησαν την κατηγορία της χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις βασιζόμενοι σε ατεκμηρίωτες καταγγελίες των ίδιων αντικαθεστωτικών και προκλητικά αγνοώντας την κατηγορηματική διάψευση της συριακής κυβέρνησης αλλά και του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών που μιλά για προβοκάτσια.

Η ΕΕΔΔΑ προειδοποιεί τον ελληνικό λαό ότι η επέμβαση αυτή δημιουργεί τεράστιους κινδύνους μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή και βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο τον συριακό λαό αλλά και τους λαούς ολόκληρης της περιοχής. Ο ελληνικός λαός οφείλει και πρέπει να αντιταχθεί στα σχέδια των ιμπεριαλιστών που για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, να εκμεταλλευτεί πλουτοπαραγωγικές πηγές και δρόμους μεταφοράς δε διστάζει να ξαναμοιράσει τη γη και να χαράξει νέα σύνορα με το αίμα των λαών. Γιατί τα συμφέροντα των λαών είναι διαμετρικά αντίθετα από αυτά των ιμπεριαλιστών.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου