Σελίδες

19 Αυγ 2013

Ο λαός της Μεσσηνίας να πει ΌΧΙ στην εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών


Σε σχόλιό της σχετικά με την πληροφορία για εγκατάσταση αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Παράλληλα, σημειώνει ότι πρέπει να διευκρινιστεί και το ποια είναι η στάση της εκκολαπτόμενης «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και αποφεύγει κάθε αναφορά στο θέμα ΝΑΤΟ.
Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ υπογραμμίζει, τέλος, ότι το ενδεχόμενο εγκατάστασης αμερικάνικων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Καλαμάτα, πρέπει να καταδικαστεί από τα εργατικά σωματεία, αλλά και από όλους τους φορείς της περιοχής.

Αναλυτικά το σχόλιο της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πει στον ελληνικό λαό τι συζήτησε και τι συμφώνησε με την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, ιδιαίτερα όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Ιδιαίτερα για την Καλαμάτα, και το στρατιωτικό της αεροδρόμιο, σχεδιάζεται η έλευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στην πραγματικότητα, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη σχεδιάζεται να έρθουν στην Ελλάδα για να υπηρετήσουν τα αμερικανο-νατοϊκά ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, όπου οι ανταγωνισμοί κλιμακώνονται και μυρίζει μπαρούτι, όπως δείχνουν και τα πρόσφατα γεγονότα της Αιγύπτου. Τα αεροσκάφη αυτά ελέγχονται απευθείας από το έδαφος των ΗΠΑ και έχουν αξιοποιηθεί σε φονικές «αποστολές ακριβείας» στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν και την Υεμένη.
Είναι γνωστή η στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ.
Εκείνο που πρέπει να διευκρινιστεί και να απαντηθεί είναι το ποια είναι η στάση και της εκκολαπτόμενης «αριστερής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, μιας και στο πρόσφατο συνέδριό του απέφυγε σαν το διάολο το λιβάνι την αναφορά στο θέμα ΝΑΤΟ.
Άραγε, η κυβερνώσα αριστερά θα καταργήσει τις βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, θα απαγορεύσει την εγκατάσταση μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Μεσσηνία ή θα συνεχίσει να επιτρέπει στους μακελάρηδες να εξοντώνουν χώρες και λαούς ολόκληρους; Η λογική «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ», δηλαδή και «αριστερός και ευρωνατοϊκός», δεν μπορεί να δώσει καμιά προοπτική, αντίθετα θα φέρει νέα προβλήματα στον ελληνικό, και όχι μόνο, λαό.
Ο μεσσηνιακός, και γενικότερα ο ελληνικός λαός, χρειάζεται να είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ, να συμπορευτεί με τη γραμμή πάλης του ΚΚΕ, τη μόνη καθαρή αντιιμπεριαλιστική στάση. Επιβάλλεται να καταδικαστεί αυτό το ενδεχόμενο από τα εργατικά σωματεία, αλλά και από όλους τους φορείς, με τον πιο καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο. Να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνουμε συνένοχοι στο φόνο».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου