Σελίδες

1 Ιουλ 2013

Μ. Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχει δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης χωρίς θυσίες της εργατικής τάξης (VIDEO)



«Δεν υπάρχει δρόμος καπιταλιστικής ανάπτυξης χωρίς θυσίες της εργατικής τάξης», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Δευτέρας.


«Δεν υπάρχει τέτοιος δρόμος, διότι δεν υπάρχει δυνατότητα από καμία αστική κυβέρνηση να υποχρεώσει τους μονοπωλιακούς ομίλους να εργάζονται ενάντια στην κερδοφορία τους», πρόσθεσε.
Το νέο δίπολο Σαμαρά – Τσίπρα και η σχετική αντιπαράθεση, σημείωσε το στέλεχος του ΚΚΕ, είναι μία συζήτηση για το «ποιος θα επιταχύνει στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, όπου μοιραία θα έχουμε υποτίμηση της εργατικής δύναμης».
Υπάρχουν, επισήμανε ο Μ. Παπαδόπουλος, «πολλές εναλλακτικές διαχειριστικές λύσεις, που στο βαθμό που δεν θίγουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, στο βαθμό που όλες υποκλίνονται στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, όσο διαφορετικές και να 'ναι, καταλήγουν σε θυσίες την εργατική τάξη».
Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, λέει ότι «πρέπει να υπάρξει ριζικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, με ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, αλλά δεν καθόμαστε παθητικά να περιμένουμε αυτή την ανατροπή. Λέμε ότι από σήμερα πρέπει να κλιμακωθεί η λαϊκή αντεπίθεση, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση υποκλίνεται στις δεσμεύσεις της ΕΕ, οποιαδήποτε κυβέρνηση αυτή τη στιγμή θεωρεί και εξαπατά ότι μπορεί οι μονοπωλιακοί όμιλοι να δουλέψουν αντίστροφα απ' την κερδοφορία τους».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου