Σελίδες

24 Ιουλ 2013

Τους ξανάπιασε ο πόνος...

Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται! Αυτό ακριβώς συνέβη στον Τ. Παππά της «Εφημερίδας των Συντακτών» και στον Στ. Σταυρόπουλο του «Enikos.gr». Γράφει ο πρώτος: «"Καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος άλλωστε έχει σοσιαλδημοκρατικοποιηθεί και βαδίζει στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80". Αυτά λένε σε ελεύθερη απόδοση ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας και όλα τα στελέχη του Κόμματος, όταν τους ρωτάνε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα γράφει αυτά, ειρωνευόμενος τη γραμμή του ΚΚΕ και διαμηνύοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να προσδοκά στη στήριξή του αν έχει την πρωτιά σε επόμενες εκλογές αλλά όχι την αυτοδυναμία. Αλλά κυρίως για να καλλιεργεί στους αναγνώστες του - δίνοντας ταυτόχρονα αντιΚΚΕ επιχειρήματα - την άποψη ότι το ΚΚΕ δε θέλει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων. Οπως τάχα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιδιώκει να γίνει κυβέρνηση και να διαχειριστεί το σύστημα για να σώσει το λαό. Τι κι αν η γραμμή του είναι γραμμή ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων; Υπουλη προπαγάνδα που χειραγωγεί την εργατική τάξη, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Στο φόντο της γνωστής επικίνδυνης ΣΥΡΙΖΑίικης τακτικής «ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή χάος». 
Που θέλει τους καπιταλιστές στην οικονομία και την εξουσία και το λαό χειροκροτητή μιας κυβέρνησής τους και μιας πολιτικής εχθρικής για τον ίδιο.

Και προσθέτει για το αν υπάρχει στο ΚΚΕ εσωκομματική διαπάλη ως προς το ζήτημα των συνεργασιών: «Οσο κι αν το κόμμα αυτό κρατάει τις πόρτες του ερμητικά κλειστές στα βέβηλα μάτια και τις ανίερες γραφίδες του αστικού Τύπου, κάτι θα είχαμε μάθει» (του ξεφεύγει προφανώς η ομολογία ότι ψεύδονταν ασυστόλως όταν προσυνεδριακά έγραφαν για τον δήθεν «κακό χαμό» που επικρατούσε στο ΚΚΕ...).
***

Και ο Στ. Σταυρόπουλος απ' το δικό του πόστο γράφει: «...και πιο πολύ έχω βαρεθεί τον κ. Κουτσούμπα να παίζει απ' το βράδυ ως το πρωί την ίδια κασέτα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΠΑΣΟΚ, (...) το αμέσως προσεχές διάστημα θα κληθούμε να πληρώσουμε (...) όλους τους άμεσους κι έμμεσους φόρους που ξεφυτρώνουν σαν δηλητηριώδη μανιτάρια από παντού (...) και τα βάζω με τον εαυτόν μου (...) δεν μπορώ να γίνω όσο χρειάζεται αριστερός, για να συμμαχήσω με τον εαυτό μου και να ανατρέψω τον καπιταλισμό (...) Μου το λέει και το κόμμα, (...) αν δεν είσαι αρκετά αριστερός, δεν μπορώ να συμμαχήσω μαζί σου και να σε βοηθήσω, θα σε αφήσω να διαχειριστείς το σύστημα. Δεν είναι ότι τώρα στην ανάγκη σου σου γυρνάω την πλάτη (...) απλώς ξέρω εκ προϊμίου ότι όσο και να προσπαθήσεις, θα αποτύχεις (...) η απεύθυνση προς την ηγεσία αυτού του κόμματος για μια αριστερή πολιτική συνιστά δεξιά απεύθυνση»...
***

Κατανοητό. Εχουν ανάγκη από άλλοθι. Και τους ξανάπιασε ο πόνος που δεν το βρίσκουν. Αλλά γιατί είναι υποχρεωμένο το ΚΚΕ να τους το παράσχει; Και φυσικά δεν είναι υποχρεωμένο να απολογείται στον κάθε τυχάρπαστο, γιατί δε βάζει πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ευχαριστώντας και όσους ευελπιστούν στο νέο χαλιφάτο να ανταμειφθούν για τις υπηρεσίες που σήμερα προσφέρουν στον επίδοξο χαλίφη. Υπηρεσίες απόκρυψης όσων η εμπειρία επιβεβαιώνει, όσων η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κραυγάζει, όσων οι κωλοτούμπες του αποκαλύπτουν. Υπηρεσίες έγκλησης του ΚΚΕ ως και για το προπατορικό αμάρτημα. Φτάνει ο Σταυρόπουλος να εγκαλεί το ΚΚΕ ότι δεν βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υποκύψει στην γοητεία της ...αστικής διαχείρισης!!! Μα δεν ταλαντεύεται καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Εχει ήδη προσχωρήσει σε στρατόπεδο. Της «υγιούς επιχειρηματικότητας». Το δείχνουν και οι αβροφροσύνες με τον ΣΕΒ. Ποιος όμως έχασε την τσίπα να τη βρουν μερικοί που πασχίζουν να εξασφαλίσουν παρέα στον ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνει όσα θα συνεχίσουν να κρατούν το λαό στα βάσανα, ενισχύοντας τους επιχειρηματίες; Και μάλιστα την παρέα του ΚΚΕ. Ας το χωνέψουν, τέλειο άλλοθι γι' αυτούς και ιδανικός αυτόχειρας το ΚΚΕ δε θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου