Σελίδες

12 Ιουν 2013

Θ. Παφίλης: Η κυβέρνηση δεν έχει όρια στην επιβολή της πολιτικής της με τη σιδερένια φτέρνα (VIDEO)




Έντονες είναι οι αντιδράσεις για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοφωνία-τηλεόραση.
Την άμεση κατάργηση και μάλιστα αναδρομικά της ΠΝΠ και της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης απαίτησε το ΚΚΕ, καταθέτοντας σχετική τροπολογία σε όλα τα νομοσχέδια που βρίσκονται στο στάδιο επεξεργασίας στη βουλή.
Επίσης, η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απαίτησε με επιστολή της στον πρόεδρο της βουλής να γίνει άμεσα συζήτηση στην ολομέλεια για το θέμα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην ολομέλεια της βουλής, τόνισε πως η κυβέρνηση με το τερατούργημα της ΠΝΠ αποδεικνύει πως δεν έχει όρια στην επιβολή της πολιτικής της με τη σιδερένια φτέρνα.
Είπε πως η προκλητική απόφαση για κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης και του ραδιοφώνου συνοδεύτηκε με μια «γκανγκστερική» επίθεση, με τα ματ στα βουνά να κατεβάζουν τους διακόπτες για να σιγήσει η δημόσια τηλεόραση.
«Το δόγμα νόμος και τάξη στη μεγαλοπρέπειά του» τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, προειδοποιώντας πως συνέπεια αυτών των επιλογών είναι η παράδοση της ενημέρωσης στα ιδιωτικά κανάλια και να βγει στο σφυρί η τεράστια περιουσία της ΕΡΤ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αναφέρθηκε στην προσπάθεια να διατηρηθεί η φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ μέσω του «902» και κατήγγειλε την απαράδεκτη απόφαση της DIGEA που κατέβασε την ψηφιακή εκπομπή.
Αναφέρθηκε στην τροπολογία του ΚΚΕ και το αίτημα για συζήτηση του θέματος στη βουλή και ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ θα στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση κατατεθεί στην κατεύθυνση της κατάργησης της ΠΝΠ και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Κάλεσε επίσης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μιλήσουν χωρίς μισόλογα, γιατί αν όντως δε συμφωνούν, υπάρχει θέμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία στη βουλή «εκτός αν σπεύσουν να στηρίξουν άλλες δυνάμεις που τη στήριξαν έμμεσα».
Κάλεσε, τέλος, όλους τους εργαζομένους σε ενιαίο μέτωπο κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ
«Όποιος αμφισβητεί τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης, ας καταθέσει πρόταση μομφής. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.
Απευθυνόμενος σε ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ τους θύμισε τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις για απολύσεις στο δημόσιο με συγκεκριμένο μάλιστα χρονικό προσδιορισμό και τόνισε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει τις «τομές» για να αλλάξει το κράτος χωρίς καθυστέρηση «για να μη μπούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο αναξιοπιστίας για τη χώρα».
Τοποθετήσεις των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
«Εξοργισμένη» εμφανίστηκε στην ολομέλεια η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου λέγοντας πως η σταγόνα ξεχείλισε και πως για το κόμμα της αυτή η ΠΝΠ είναι ως μη γενομένη. Στο δια ταύτα ωστόσο αυτό που ζήτησε είναι να γίνει άμεσα συνάντηση των αρχηγών της συγκυβέρνησης και να έρθει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «έστω και με τη μορφή του κατεπείγοντος» ως νομοσχέδιο στη βουλή.
Ο Νίκος Τσούκαλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε αναγκαία την εκ βάθρων αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία όπως είπε, πρέπει να γίνει «με τη δημόσια τηλεόραση να λειτουργεί».
Προτάσεις νόμου για την κατάργηση του ΠΝΠ και της Κοινής Υπουργικής απόφασης κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε επίσης πως οι βουλευτές του κόμματός του υπέγραψαν πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης και κάλεσε και άλλους βουλευτές να την προσυπογράψουν.
Εκλογές τώρα ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου