Σελίδες

17 Μαΐ 2013

Ν. Σοφιανός: Αυτοί που θα κερδίσουν από τις επενδύσεις είναι οι κεφαλαιοκράτες (VIDEO)




Την ανάγκη σύγκρουσης με την πολιτική της συγκυβέρνησης, με τα αντιλαϊκά μέτρα και τις ιδιωτικοποιήσεις, με τα «τείχη» της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ», το πρωί της Παρασκευής.
«Αυτή η πολιτική, για να συγκρουστείς μαζί της, θα πρέπει να διαμορφώσεις
όρους σύγκρουσης. Να οδηγήσεις τη χώρα μας έξω από αυτά τα τείχη», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτά τα τείχη μας έχουν οδηγήσει εδώ στο να γίνονται επενδύσεις -γιατί θα γίνουν και επενδύσεις- αλλά αυτές τις επενδύσεις, αυτός που θα κερδίσει είναι ο κεφαλαιοκράτης. Όπως και η COSCO κερδίζει. Δεν κερδίζει ο Έλληνας ναυτεργάτης, ο Έλληνας λιμενεργάτης, ο οποίος δουλεύει με συνθήκες γαλέρας στον Πειραιά, στην COSCO. Και χάθηκαν 30.000 θέσεις εργασίας στον Πειραιά από τη λειτουργία της COSCO, για να διαμορφωθούν 1.500 κακοπληρωμένες θέσεις από αυτές τις επενδύσεις. Ο επενδυτής έτσι δουλεύει. Έτσι δουλεύει αυτή η οικονομία, επενδύω για να βγάλω γρήγορα χρήμα και να το πάω εκεί που θέλω και όπου το θέλω».
Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή, έχεις έναν ακόμα κλάδο εργαζομένων σε επιστράτευση, έχεις το πέρασμα μίας πολιτικής η οποία δεν χτυπάει μόνο τον εκπαιδευτικό, αλλά συνολικότερα την ποιότητα και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και έχουν δοθεί πατήματα στην κυβέρνηση να στοχοποιεί έναν κλάδο και να περνάει τα δικά της μηνύματα σε ένα κομμάτι του λαού».
Ωστόσο, πρόσθεσε, «είναι σημαντικό δείγμα της προσπάθειας που γίνεται μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα ότι ο λεγόμενος "κοινωνικός αυτοματισμός", μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει δώσει αυτά που θα ήθελε η κυβέρνηση».
Επισημαίνοντας πως τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι δίκαια, τόνισε ότι ως ΚΚΕ «στηρίξαμε τη στάση του ΠΑΜΕ στην ΟΛΜΕ, που έλεγε καθαρά όχι σε απεργία διαρκείας στις εξετάσεις. Θεωρούμε ότι ένας αγώνας θέλει και πρέπει να απαιτεί, να έχει συμμαχίες, πρέπει να απαιτεί να έχει ένα μήνυμα προς έναν κόσμο που σήμερα βασανίζεται από την πολιτική μίας κυβέρνησης και φυσικά να εξασφαλίζει και τα νότα του από την πολύμορφη επίθεση».
Η απόφαση που πήρε η ΟΛΜΕ, πρόσθεσε, «ήταν απόφαση όλων των άλλων παρατάξεων, πλην του ΠΑΜΕ, όλων των άλλων και ήταν απόφαση η οποία έλεγε απεργία διαρκείας στις εξετάσεις, με σωστά αιτήματα, αλλά χωρίς να έχει διαμορφώσει όρους, χωρίς να έχει θυμηθεί ότι οι όροι δεν διαμορφώνονται στο παρά 5', όταν μάλιστα η επίθεση είναι γνωστή, είναι δεδομένη, αλλά όλη την περίοδο, όχι φραστικά, αλλά προσπαθώντας να δουλέψεις και μαζί με τους γονείς».
Ο Ν. Σοφιανός, υπογράμμισε επίσης στη συζήτηση ότι «ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός -και τα έργα και οι ημέρες του- έχει ευθύνη και γιατί έχουμε φτάσει μέχρι εδώ, έχει ευθύνη γιατί οι αντιδράσεις απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα είναι αναντίστοιχες με την ανάγκη που υπάρχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου