Σελίδες

17 Απρ 2013

Η ελληνική γλώσσα, ο Τσίπρας και το μνημόνιο…

Για «αναστολή του μνημονίου»
μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του «Economist». 
Απ’ ό,τι φαίνεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει ότι η ελληνική γλώσσα είναι εξαιρετικά πλούσια, γι’ αυτό έχει βαλθεί να χρησιμοποιήσει όσες περισσότερες λέξεις γίνεται, πάντα ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, αποκαλύπτοντας σε κάθε περίπτωση ότι η πολιτική του δεν οδηγεί στην κατάργηση των μνημονίων, αλλά στη διαιώνισή τους.
Έτσι από την «άμεση καταγγελία», πέρασε στην «ακύρωση», στην «πολιτική καταδίκη», στην «κατάργηση του μνημονίου», αλλά «με επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης», παρότι αυτά αποτελούν πακέτο, για να σερβίρει σήμερα το καινούργιο σύνθημα που λέγεται «αναστολή». 
Δηλαδή να σταματήσει το μνημόνιο μέχρι νεωτέρας;
Και ούτε λόγος πλέον για κατάργηση των μνημονίων και των δεκάδων μέτρων που έχουν ψηφιστεί τα τελευταία χρόνια.
Έτσι είναι όμως. Όταν προσπαθείς να εμφανιστείς ως φιλολαϊκή δύναμη, τη στιγμή που η πολιτική σου πρόταση υπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη και τον «ευρωμονόδρομο», τότε θα κάνεις και κωλοτούμπες για να κοροϊδέψεις το λαό.
Η ουσία όμως παραμένει: Τα μνημόνια δεν είναι τίποτα άλλο από τη συμπύκνωση της πολιτικής της ΕΕ και την επιβολή της με πιο βίαιο τρόπο, δεν προωθούν τίποτα άλλο παρά όσα έχουν ανάγκη σήμερα τα μονοπώλια για την ανάκαμψη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. 
Μέσα στην ΕΕ και με τα μονοπώλια στη θέση τους, αυτή η πολιτική ούτε καταργείται, ούτε επαναδιαπραγματεύεται υπέρ του λαού. Και όταν ένα κόμμα τάσσεται με χέρια και με πόδια υπέρ της ΕΕ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, και επιδιώκει, όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην ομιλία του, την «αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας», δηλαδή να ξελασπώσει το σύστημα, τότε, εκ των πραγμάτων, και στην κυβέρνηση τα ίδια θα κάνει με όλους τους προηγούμενους. Κι ας κάνει πλείστους όσους χαρακτηρισμούς για την τρικομματική κυβέρνηση και ας χρησιμοποιεί συνθήματα που να ηχούν έως και ριζοσπαστικά. Αν και βέβαια ακόμα και αυτά πολύ γρήγορα τα εγκατέλειψε.
Ας βγάλει, λοιπόν, ο λαός τα συμπεράσματά του.

1 σχόλιο:

  1. «Ξεκάθαρα» πράγματα:
    Κατάργηση της αναστολής με
    αναστολή της κατάργησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή